Lice'de karakol inşaatına saldırı püskürtüldü

/ Kaynak: İHA
Lice'de karakol inşaatına saldırı püskürtüldü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu bahçesindeki 'kalekol' inşaatına bir grup BDP'li taşlarla saldırdı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu bahçesindeki 'kalekol' inşaatına bir grup BDP'li taşlarla saldırdı. Kalekol inşaatında çalışan işçilerin kaldığı barakaları tahrip eden BDP'li grubu jandarma havaya ateş açarak durdurmak istedi. Çıkan arbedede yaralananlar olduğu öğrenilirken, taşın yanı sıra silahla da yaralanan olduğu iddia edildi. BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, twitter'dan yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Lice Jandarma Alay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda asker ve ambulans sevk edilirken, gerginliğin sürdüğü öğrenildi. BDP'lilerin çözüm sürecinde Kayacık Karakolu'nun 'kalekola' çevrilmesine tepki için yürüyüş düzenlediği öğrenildi. Bu arada BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu heyet Lice'ye hareket etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...