Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır Lice'de karakolu bastılar, 1 ölü 6 yaralı

/ Kaynak: AA
Diyarbakır Lice'de karakolu bastılar, 1 ölü 6 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Lice'de karakol inşaatını engellemek isteyen grupla asker arasında molotof kokteylli, biber gazlı çatışma çıktı. Olaylarda 1 kişi öldü.

Diyarbakır Lice'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü'nün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan, aralarında köylülerin de bulunduğu kalabalık grup, bugün öğleden sonra protesto gösterisi düzenledi. Karakol nbsp; önüne gelen grup, burada inşaatta çalışan işçilere engel olmak istedi. Protestocu gruptan bazıları işçilere taş atmaya başlayınca, gerginlik bir anda tırmandı. Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, havaya uyarı ateşi açtı. Olaylar sırasında yaralananlar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik birimleri sevk edildi.
İLK RESMİ AÇIKLAMA
Lice Kaymakamı Özer Özbek, Kayacık köyünde yapımına birkaç ay önce başlanan kalekol nedeniyle BDP'li bir grubun köye gittiğini ve kalekolun yapılmasını istemediklerini belirterek olay çıkardıklarını söyledi. Grubun molotofkokteyli ile saldırdığını, kalekola ait inşaat alanındaki işçilerin kaldığı şantiyenin yakıldığını kaydeden Özbek, şöyle konuştu: "Grup, taşlarla saldırdı. Kalekola girdiler. Bu sırada Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye jandarma özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş etti. Gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olay yeri inceleme ve istihbarat birimleri olayı inceliyor. Silah ile yaralanan varsa balistik inceleme yapılacak."
TUĞLUK: 1 ÖLÜ VAR
nbsp;BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, partililerle birlikte Lice'ye gitti. Milletvekili Tuğluk, olayın karakol binasına yeni yapılan ek binaları protesto amaçlı bir gösteri yapılması ve buna askerlerin müdahale etmesiyle çıktığını söyledi. Tuğluk, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 yaralı olduğunu iddia etti.
VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.(AA/ DHA)
Cihan haber ajansı ise olaylarda 2 kişinin yaşamını yitirdiği yönünde haber geçti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...