Darbe komisyonu FETÖ'nün röntgenini çekti

Düzenleyen:
Darbe komisyonu FETÖ'nün röntgenini çekti

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz kalkışmasının ardından harekete geçen TBMM, gecenin en büyük mağdurlarından olan Gazi Meclis çatısı altında darbe girişimi komisyonu kurdu.

Damla Peker ANKARA
15 Temmuz kalkışmasının ardından harekete geçen TBMM, gecenin en büyük mağdurlarından olan Gazi Meclis çatısı altında darbe girişimi komisyonu kurdu. Terör örgütünün bütün faaliyetleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığını AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek yaptı. Dört partinin girişimi ile kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ekim ayında ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Üç ay süren komisyonda tam 22 toplantı yapıldı. Toplam 142 saat 22 dakika toplantı süresi gerçekleşirken; 1 kişi ortalama 3 saat dinlendi. Çalışma ziyaretleriyle 90, yekûn olarak 141 kişinin bilgisine başvuruldu.
MİT, BİLGİ VERDİ
Komisyona gelmeyen ya da komisyon sonrası yazılı olarak soruları cevaplayanlar da oldu. HSK, MİT, Genel Kurmay Başkanlığı gibi önemli kurumlar dışında Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Başbakan Tansu Çiller, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi isimler sorulara yazılı olarak cevap verdi.
GAZİLER ANLATTI 
Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz’un sivil ve gazilerini de dinledi. FETÖ’nün darbe girişiminde darbecilerle çatışmaya giren ve hastanede öldü sanılan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, darbe girişimi gecesi eşi Rıfat Özer ile Jandarma Genel Komutanlığı önünde yaralanan Mine Özer ve Gazi Albay Mahmut Pınarbaşı da komisyona bilgi verdi.
630 SAYFALIK RAPOR 
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, kurum ve kuruluşlarından gelen ve komisyona katılan konuklardan edinilen bilgiler ışında hazırladığı 630 sayfalık raporunu mayıs ayında açıkladı. 4,5 aylık bir süre zarfında hazırlanan rapor 3 bölümden oluştu. Birinci bölüm “FETÖ’nün ortaya çıkışı -gelişimi ve yapısı”, ikinci bölüm “FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişimi”, Üçüncü bölüm ise “FETÖ tarzı örgütlenmeler ile demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin önlenmesi hususunda tespit edilen problemler ile alınması gereken tedbirler ve yeniden yapılanma önerileri” başlıkları yer aldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...