Çevik Kuvvet'e 24 maaş ödül

/ Kaynak: CHA
Çevik Kuvvet'e 24 maaş ödül

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere beş ildeki Gezi Parkı protestolarında görev alan çevik kuvvet polislerine 24'er maaş taltif verilecek.

Gezi protestolarının yoğun olarak yaşandığı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya illerinin emniyet müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne protestolarda görev alan çevik kuvvet polislerinin 24'er maaşla ödüllendirilmesini teklif etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Taltif Komisyonu'nu olağanüstü toplayarak beş ilden gelen teklifleri karara bağladı ve İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'daki protestolarda görev alan çevik kuvvet polislerine 24'er maaş taltifi verilmesini kararlaştırdı. Taltif Komisyonu'nun, olağan toplantısını önümüzdeki günlerde yapacağı ve diğer illerden gelecek benzer talepleri de bu toplantıda karar bağlayacağı öğrenildi. 24 maaş taltifi, Emniyet'teki en yüksek ödül. Ancak taltifler, bordrolardaki 'çıplak maaş' üzerinden hesaplanıyor. Mesleğe yeni başlamış bin polis memurunun çıplak maaşı, yaklaşık 36 lira. Protestolarda görev alan çevik kuvvet polislerine verilecek taltifler, önümüzdeki günlerde banka hesaplarına yatırılacak. Mesleğe yeni başlamış bir polis memuru yaklaşık 960, aynı şubede görev yapan bir emniyet müdürü ise yaklaşık 3 bin lira maaş taltifi alacak.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...