Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarısülük ailesinin itirazı reddedildi

Sarısülük ailesinin itirazı reddedildi

GÜNDEM Haberleri

Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memurunun serbest bırakılmasına yönelik Sarısülük ailesinin itirazı yerinde görülmedi.

Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru A.Ş.'nin tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasına yönelik Sarısülük ailesinin itirazı sulh ceza hakimince yerinde görülmedi. İtirazla ilgili son kararı, nöbetçi Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi verecek. Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı'nın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği polis memuru A.Ş'nin serbest bırakılmasına Sarısülük ailesinin avukatları itirazda bulunmuştu. İtiraz dilekçesinde, polisin "barışçı gösteriyi şiddet kullanarak engellemeyeceği, otopsi, bilirkişi ve tanık ifadeleri ışığında olayda meşru savunma hali olmadığı ve A.Ş için tutuklama ortamının oluştuğu" savunulmuştu. İtiraz, savcılık kanalıyla şüpheli polisi serbest bırakan Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi. A.Ş'yi bırakan hakimin bugün çalışmaması nedeniyle itirazı 14. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Deniz Gül karara bağladı. Kararda, Sarısülük ailesinin, şüphelinin tutuklanması için öne sürdükleri gerekçelerinin yerine görülmediği belirtilerek, itirazın reddedildiği yer aldı. Sulh ceza mahkemesinin kararını değiştirmemesi nedeniyle itiraz bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesinde karara bağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...