Mısır'da gösteriler çatışmaya döndü, 5 ölü, 500 yaralı

Mısır'da gösteriler çatışmaya döndü, 5 ölü, 500 yaralı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Mursi'ye destek veren ve karşıtı iki ayrı gösteri yapılıyor.İskenderiye ve bir çok şehirdeki gösteri ve çatışmalarda 5 kişi öldü, 500 yaralı var.

Mısır'da Mursi karşıtları Tahrir Meydanı'nda, Mursi'yi destekleyen gruplar ise Nasır City bölgesinde gösteriler düzenliyor. Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'yi destekleyen göstericiler Nasır City alanından ayrılmama ve oturma eylemi kararı aldı. Mısır'ın başkenti Kahire'de bu gün İslami Hareketler Cuma namazına müteakip Rabia el Adaviyye Camii önünde Mursi'ye destek mitingi yaptı. İslami hareketler caminin bulunduğu alanda oturma eylemi yapma kararı aldı. Öte yandan İskenderiye'de Hürriyet ve Adalet Partisi binasının göstericiler tarafından basıldığı duyuruldu. Başkent Kahire'de Mursi'ye destek veren ve karşıtı iki ayrı gösteri yapılıyor. Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye başta olmak üzere ülkenin bir çok yerinde gösteriler ve çatışmalar yaşanıyor. Şu ana kadar olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. 500 Civarında da yaralı bulunuyor. Bu gün muhalifler ise Tahrir Meydanı'nda toplandı. Ancak Mursi'ye destek verenlerin sayısının son muhaliflere göre çok fazla olduğu belirtildi.
Mısır muhalefeti 30 Haziran'da Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılması amacı ile "İsyan" adı altında imza kampanyası başlatmış halkı milyonluk gösteride Tahrir Meydanı'nda toplanmaya davet etmişti.
Öte yandan muhalefetin oluşturduğu Vatan Kurtarma Cephesi ile Temerrut (İsyan) Hareketi'nin düzenlediği nbsp; Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösteri Kahire'nin ünlü Tahrir Meydanı'nda, Mursi'yi destekleyen grupların nbsp; gösterisi ise Nasır City bölgesinde başladı.
Güvenliğin protestocular tarafından sağlandığı Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösteri nedeniyle bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı. Çevre bölgelerden yoğun gösterici kitlesinin Tahrir'e doğru hareket ettiği gözlemlenirken, meydandan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için "Git" sloganları yükseliyor.
Mursi'ye muhalif grupların 30 Haziran için yaptıkları milyonluk gösteri kampanyası çerçevesinde Tahrir'de gün gösteri yapmaya başlayan grubun Pazar gününe kadar alanda kalacağı bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...