Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'te halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'te halka hitap etti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde TBMM yerleşkesinin ön bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Gazi Meclis'te halka seslendi. İşte konuşmasından satır başları;

"15 Temmuz Türkiye'nin yaşadığı en büyük ihanet ve işgal girişimidir. Türk milleti 15 Temmuz'da herhangi bir topluluk değil nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Dünyada bunun başka bir örneği yok.  

Bir asır önce yedi düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale'de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz'da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar, ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle bir mücadele verdi." 

"İDAM BANA GELİRSE TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM"

"Ben sizle kanaatimi paylaştım. Parlamentoya gelir. Ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Bana geldiğinde ben tereddütsüz onaylarım. Çünkü 250 şehidimizin ve milletimizin ahı var. Hans ne der george ne der ben dinlemem."

"EY FETÖ BU MİLLETE NASIL KIYDIN?"

"Bu millete nasıl kıydınız, bu milleti nasıl parçaladınız? Ey Feto, senin gideceğin yer var mı? Bu milleti parçalamak için yapmadığın iş kaldı mı? Çalmadığın kapı kaldı mı? Şimdi Pensilvanya'da 400 dönüm yeri sana tahsis ettiler, oradan dünyayı idare ediyorsun." 

KILIÇDAROĞLU'NA KONTROLLÜ DARBE TEPKİSİ

Bugün baktım (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) konuşuyor ve konuşurken de hala bu olayı kontrollü bir darbe olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek gerçekten bir nasipsizliktir, bu olaya kontrollü darbe demek nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz  Nasıl kalkar da buna kontrollü darbe dersiniz  Siz yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz  Kusura bakma, olağanüstü hal pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu gündemine gelecek, konuşacağız ve hükümetimize tavsiye kararını alacağız."

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920 tarihinde milletvekillerimiz ve milletimizle birlikte dualarla, salavatlarla, tekbirlerle açılmıştı. Aradan 96 yıl geçtikten sonra 15 Temmuz 2016 tarihinde de Türkiye Büyük Millet Meclisi, yine milletvekillerimiz ve milletimiz tarafından aynı şekilde dualarla, tekbirlerle müdafaa edilmiştir."

"OHAL PAZARTESİ MGK'DA"

Erdoğan, "Siz, yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz, kusura bakma OHAL, pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu gündemine gelecek, konuşacağız ve hükümetimize tavsiye kararını alacağız. Dünyanın değişik yerlerinde bir yerde basit bir mesele oluyor OHAL ilan ediyorlar. Bizim ülkemizde devletimize karşı, devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor, 250 kardeşimiz şehit ediliyor, hala kontrollü darbeden bahsediliyor, yazıklar olsun, başka ne diyeceğiz? Söyleyecek fazla söz herhalde gerek yok." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...