Zararlı uygulamalara kesin çözüm, Android 4.2

Zararlı uygulamalara kesin çözüm, Android 4.2

TEKNOLOJİ Haberleri

Android'in en büyük derdinin kesin çözümü belli oldu: Android 4.2

Ağ donanımları üreten bir Amerikan firması olan Juniper Networks, Android işletim sistemli telefonları tehdit eden zararlı uygulamaların neredeyse dörtte üçünün, kullanıcı bilgisi olmadan otomatik olarak ücretli hizmetlere SMS mesajı gönderen uygulamalar olduğunu belirtiyor. İlginç olan bu zararlı uygulamaların neredeyse tamamının Android 4.2 sürümünde bulunan bir koruma özelliği sayesinde engellenebiliyor olması. Android kullanıcılarının karşılaştığı pek çok sorunun temelinde telefon üreticilerinin cihazları için Android güncellemelerini hazırlamakta çok yavaş olması yatıyor: Android 4.2 yaklaşık altı ay önce kullanıma sunulmasına rağmen piyasadaki Android cihazların sadece yüzde 4'ü işletim sisteminin son sürümünü kullanıyor. Juniper Networks Mobile Threat Center analistleri, mobil cihazları tehdit eden zararlı uygulama sayısının son bir yıl içinde tam yüzde 614 artarak 276.259'a ulaştığını ve bunların yüzde 92'sinin Android işletim sistemini hedef aldığını belirtiyorlar. Analistler oranın bu kadar yüksek olmasını, Android işletim sisteminin yüksek pazar payı ve kullanım oranı nedeniyle saldırganların ilgisini çekiyor olmasına bağlıyorlar. Üreticilerin güncellemeler konusunda hantal davranması da açık kaynak kodlu sistemi saldırganların öncelikli hedefi haline getiriyor.
Android 4.2, özel olarak ücretlendirilmiş hizmetlere SMS mesajı gönderilmek istendiğinde işlemi durduran ve öncelikle kullanıcıyı onay vermesi için uyaran bir özelliğe sahip. Ancak Android'in açık kaynak kodlu bir sistem olmasından kaynaklanan parçalı piyasa yapısı, en son güncellemelerin hızlı bir şekilde yayılmasını engelliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...