3 bin 700 yıllık emoji

Düzenleyen:
3 bin 700 yıllık emoji

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Suriye sınırındaki dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Karkamış’ta Türk-İtalyan ekip tarafından gün ışığına çıkarılan 3 bin 700 yıllık testinin üzerinde “gülücük” emojisine rastlandı.

Kazılara başkanlık eden İtalya’nın Bolonya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nikolo Marchetti, Karkamış Antik Kenti’nin milattan önce 2. bin yılda Anadolu’da ve Mezopotamya’da hüküm süren Hititlerin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Karkamış’taki kazıları 7 yıldır aralıksız sürdürdüklerini anlatan Marchetti, Hitit İmparatorluğu’nun bir eyalet krallığı başkenti işlevini yerine getirmiş olan Karkamış kazı alanının Türkiye’deki en geniş alanda ortaya çıkarılan mimari kalıntılara sahip olduğunu belirtti. Antik şehrin 65 hektarı Türkiye, 35 hektarı Suriye tarafında yer alıyor.  GAZİANTEP 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...