FETÖ mağdurlarına terfi müjdesi

Düzenleyen:
FETÖ mağdurlarına terfi müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Rütbeler YAŞ’ta verilecek, görev alanlarını hükûmet belirleyecek. FETÖ’cülerin düzenlediği kötü siciller yüzünden terfi edemeyenlerin de önü açılacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Yüksek Askerî Şûra’nın ağustosun ilk haftasında yapılacak toplantısı için hükûmet ve Cumhurbaşkanlığı cephesinde önemli bir hazırlık yapılıyor. Hükûmet ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2016 yılındaki YAŞ toplantısında başlatılan uygulama bu yıl da aynen geçerli olacak. 2016’da terfi edecek tüm isimler tek tek masaya yatırılmış, öğrenciliklerinden itibaren kimlerle birlikte olduğu, kimlere yakın olduğu, dönem arkadaşlarına ve komutanlarına sorulmuştu. Bu araştırma ve anket sonuçlarının terfilerde önemli bir veri olarak ele alındığını belirten hükümet kaynakları, bu yıl da aynı yönteme devam edeceklerini dile getirdi. Bunun için son üç ayda, terfi sistemi ile ilgili önemli düzenlemeler yapıldığını belirten hükümet kaynakları, “Mayıs ayında YAŞ yönetmeliğini, sonrasında subay sicil yönetmeliğini değiştirdik. Haziran ayında ise terfilerde etkili olan puanların subay sicil yönetmeliğine göre değil, YAŞ yönetmeliğine göre yapılmasını düzenledik. Böylece, eski usullerle FETÖ’cülerin düzenlediği kötü sicil notları yüzünden terfi ettirilemeyen subayların önü açılmış olacak” değerlendirmesi yaptı.
Yapılan bu değişiklikler kapsamında gerçekleştirilecek YAŞ toplantısında, 2016’da olduğu gibi terfi listeleri açıklanacak, ancak görev alanları daha sonra üçlü kararname ile belirlenecek. Hükümet kaynakları, geçen yılki uygulamayı hatırlatarak, “2016 YAŞ toplantısında görev yerlerinin belirlenmesi iki hafta sonra yapıldı. Bu süreçte, karmaşa yaşanacağına ilişkin askerlerden gelen muhalefete rağmen, görev yerleri sonra belirlendi. Bu aşamada, özellikle personel, harekât ve istihbarat birimlerine güvenilir isimlerin yerleştirilmesi sağlandı. Bu dönemde oluşturulan listelerdeki, isimlerin karşısına artı ve eksi notlar verildi. Bu yılki, YAŞ’ta da aynı yöntemin uygulanması için hazırlık yapılıyor. Yani terfi edenlerin görev alanları, üçlü kararname ile belirlenecek” değerlendirmesini yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, ayrıca bu yılki YAŞ’ta TSK’ya dışarıdan alınan pilotlardan bazılarına rütbe verilmesi de bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...