Google, Android'i oyun konsolu ve kol saatine sokuyor

Google, Android'i oyun konsolu ve kol saatine sokuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, Android'i her yere sokmaya kararlı: Bakın Android, şimdi de hangi cihazlara giriyor.

Google, Android'i her yere sokmaya kararlı: Bakın Android, şimdi de hangi cihazlara giriyor. Google, en büyük rakiplerinden Apple'ın önümüzdeki süreçte piyasaya sürmesi muhtemel ürünlerle rekabet edebilmek için önlemlerini şimdiden alıyor. Firma şu an Android işletim sistemli bir oyun konsolu ve dijital kol saati üzerinde çalışıyor. Google, açık kaynak kodlu işletim sistemi Android'in etki alanını tablet ve akıllı telefon kategorilerinin ötesine taşımaya kararlı görünüyor. Firma içinden kaynakların bildirdiğine göre Google, geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan ama satışa sunulmayan Nexus Q isimli medya oynatıcı cihazın ikinci sürümü üzerinde de çalışıyor. Yine aynı kaynakların bildirdiğine göre firmanın amacı, bu cihazlardan en azından birini bu sonbahar piyasaya sürmek.
Android oyun piyasasının, Microsoft, Sony ve Nintendo'nun büyük oyun konsolları piyasasından çok daha hızlı bir şekilde büyümekte olduğu biliniyor. Şu an Google dışındaki pek çok firma, işletim sisteminin popülerliğinden faydalanmak adına, yukarıdaki fotoğrafta görülen OUYA gibi oyun donanımları tasarlamaya çalışıyor.
Android'in ilk sürümü 2008 yılında piyasaya sürülmüştü. Şu an kullanıma olan akıllı telefonların yüzde 75'inde, tabletlerinse yüzde 57'sinde Android işletim sistemi bulunduğu tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...