Mısır'da 'iç savaş' korkusu

Mısır'da 'iç savaş' korkusu

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları ve muhalifleri arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.Din adamları 'iç savaş çıkabilir' uyarısı yaptı.

Mısır'da iktidara yönelik memnuniyetsizlik artarken Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları ve muhalifleri arasında çıkan çatışmalarda dört kişi hayatını kaybetti. Din adamları 'iç savaş çıkabilir' uyarısı yaptı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin muhalifleri 30 Haziran'da büyük bir mitinge hazırlanırken ülkedeki tansiyon hızla yükseliyor. Daha şimdiden sokaklara dökülen Mursi muhalifleri ve yandaşları arasında çıkan çatışmalarda dört kişi hayatını kaybetti. Dini alimleri bu çatışmaların Mısır'ı iç savaşa sürükleyebileceğini dile getirmesi ise endişelerin artmasına sebebiyet verdi. Çarşamba günü Mansura şehrinde yaşanan çatışmada, Müslüman Kardeşler'den üç kişi saçmayla hayatını kaybederken 270 kişi yaralandı. Önceki gün Şarkiye şehrinde, iktidardaki Müslüman Kardeşler'in Hürriyet ve nbsp; Adalet Partisi'nin binasının önünde yaşanan çatışmada bir kişi öldü. Ülkenin önde gelen din adamlarından Şeyh Hasan El Şerif, bu sokak çatışmalarının ülkeyi olası bir "iç savaşa" sürüklediğini söyledi. Birçok kişi pazar günü daha kanlı karşılaşmaların yaşanmasından korkuyor. Dün de Mursi karşıtları Tahrir Meydanı'nda protesto düzenlerken Rabia El Adeviye Camisi önüde toplanan Mursi destekçileri, caminin önüne ses sistemi ve sahne kurdu. "Meşruluk kırmızı çizgidir" düsturunu benimseyen göstericiler Mursi'nin seçimle gelen bir lider olmasına atıfta bulundular, ülkeyi kaosa sürükleyen kişilere izin verilmeyeceğini söylediler. nbsp;Milliyet'in haberine göre Müslüman Kardeşler yönetiminin, 2011 devriminden bu yana ülkeyi muhafazakarlaştırmaya yönelik adımları, tüm devlet kurumlarında görülen kadrolaşma ve muhaliflerin bastırılması tepki topluyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...