ÖSO'dan PKK/PYD'ye ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü

Düzenleyen:
ÖSO'dan PKK/PYD'ye ağır darbe: Çok sayıda terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Saldırılar sonrası harekete geçen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile terör örgütü PKK/PYD arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda çok sayıda terörist öldürüldü. Muhaliflerin yer yer ilerleyişe geçtiğini belirtiyor. Önceki gün PKK/PYD'li teröristlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarında 1'i çocuk iki kişi hayatını kaybetmişti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Suriye'nin Halep kentinde Tel Rıfat ile Azez ilçeleri arasındaki Ayn Dakna köyü çevresinde, öğle saatlerinde ÖSO ve PKK/PYD arasında çatışma çıktı. Örgüt, Azez ilçesine bağlı Kel Cibrin köyüne havan toplarıyla saldırdı. Havan toplarının düştüğü köyde maddi hasar meydana geldi.

Saldırı sonrası çıkan çatışmada çok sayıda terörist öldürülürken, ÖSO'nun da kayıp verdiği belirtildi. Yaralanan muhaliflerden bazıları Türkiye'deki hastanelere kaldırıldı. 

Yerel kaynaklar muhaliflerin yer yer ilerleyişini sürdürdüğünü ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, dün terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Azez'e düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 4 sivilin de yaralandığı ifade edilmişti. Ayn Dakna köyü, Şubat 2016'dan bu yana terör örgütünün işgalinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...