Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anayasa Mahkemesi'nden 7 partiye suç duyurusu

Anayasa Mahkemesi'nden 7 partiye suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi Siyasi Parti Mali Denetimi ile ilgili kararında 7 parti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi Siyasi Parti Mali Denetimi ile ilgili kararında 7 parti hakkındaAnkara Cumhuriyet Başsavcılığınasuç duyurusunda bulunma kararı aldı. nbsp;Anayasa Mahkemesi'nin Siyasi Parti Malie Denetimi kapsamında aldığı kararlara göre, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Güçlü Türkiye Partisi, Ayyıldız Partisi, Lider Türkiye Partisi, Güçlenen Türkiye Partisi ve Millet Partisi hakkında partilerin kesin hesaplarının kabul edilmemesine ve yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. nbsp;Kararlarda, 7 partinin gelir ve gideri olmadığı beyan edilerek herhangi bir bilgi ve belge ibraz etmemesi nedeniyle partilerin kesin hesabının kabul edilmemesine karar verilirken, yine partiler hakkında Anayasa Mahkemesine istenen bilgilerin istendiği şekliyle verilmemesi, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması, hesabın dışında gelir ve gider yapılması, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğundan, parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. nbsp;İSTANBUL (İHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...