Kendine gel Galatasaray! Östersunds kim?

Düzenleyen:
Kendine gel Galatasaray! Östersunds kim?

SPOR Haberleri

Yeni Cimbom, UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemesinde İsveç ekibini TT Arena’da misafir edecek. Tur için 3 fark gerek

Geçen sezonu dördüncü bitiren ve sezonu en erken açan takım durumunda bulunan Galatasaray bugün yeni sezon öncesinde ikinci resmî maçını yapacak. UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemesinde İsveç ekibi Östersunds’a 2-0 yenilen sarı-kırmızılılar, bugün TT Arena’da rövanşa çıkacak. Tur için rakibine 3 farklı üstünlük kurması gereken Cimbom, tarihi tersten yazmamak için rakibini elemek durumunda. O rakip tarihinde ilk defa Avrupa kupası maçı yapıyor. Ancak ilk maçta rakibin istekli, hırslı ve Galatasaray’a üstünlüğünü kabul ettiren oyununu da dikkate almak ve yabana atmamak gerekiyor. Tarihe bakıldığında işin bu noktalara kadar gelmiş olması bile ne Galatasaray’ın adına ne de takıma yakıştı. Sarı-kırmızılılar, taraftar desteğini de arkasına alarak turu geçmeye çalışacak. 

Kendine gel Galatasaray! Östersunds kim?

 

"Elenirsek sorumluluk alırım"

G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor Östersunds rövanşına yönelik olarak dün düzenlediği basın toplantısında, “ Bir an önce maç saati gelsin istiyoruz. İlk maçı 2-0 kaybetmiş olabiliriz ama 4-0 da kaybetmiş olsak yine takıma inancım tam olacaktı” derken, “Oyunculara taktik olarak her şeyi anlattık ama yarın (bugün) asıl önemli olan sahaya yürek ve karakter koymak olacak. Yüzde 1 milyon eminim ki turu geçen takım biz olacağız” sözlerini kullandı. “Muhtemel bir elenme sonucu istifa edecek misiniz” sorusuna da cevap veren Tudor, “Daha sezon başlamadan istifa etmemi mi istiyorsunuz? Ben sorumluluktan kaçan bir hoca değilim. Sorumluluk alırım” şeklinde konuştu.

Tur giderse Tudor kalmaz

Cimbom’da Östersunds’a elenmek hem telaffuz edilmiyor hem de akla getirilmek istenmiyor. Çünkü bunun savunması da kabul edilebilir bir tarafı da yok camianın gözünde. Avrupa’da esamesi okunmayan ve kuruluşu 21 yıllık olan bir kulübe elenmek ağır faturaları da beraberinde getirecek. Kafadan teknik direktör Igor Tudor’un bileti kesilecek. Her ne kadar yönetim “Hoca arayışımız yok ve Tudor’un arkasındayız” dese de istenmeyen sonuç halinde birileri hesap ödeyecek. Bu da Hırvat hoca olacak. Alternatifi de taraftarın gönlünde ayrı bir yeri olan ve şu anda herhangi bir takım çalıştırmayan Mircea Lucescu. 

Belhanda zamanı

Wesley Sneijder’i gözden çıkaran ve yerine “10 numara” olarak Younès Belhanda’yı alan Galatasaray’ın bugünkü Östersunds maçındaki en büyük güvencisi ve umudu kuşkusuz o. İlk maçta sakatlığı sebebiyle riske edilmeyen ve lider oyuncu özellikli birini çok arayan Cimbom’da Igor Tudor, Belhanda’yı 11’de başlatacak. Faslı oyuncu sarı-kırmızılı forma altında ilk resmi maçına çıkacak. Ayak parmağında kırık olan Yasin Öztekin’le ilgili karar ise bugün verilecek. 

Denayer yeniden Aslan!

G.Saray stoper mevkii için daha önce de kiralık olarak kadrosuna kattığı Jason Denayer üzerinde duruyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler 22 yaşındaki genç futbolcu için 2020 yılına kadar sözleşmesinin olduğu İngiliz kulübü Manchester City’ye teklifte bulundu. Denayer’in Instagram profilini yeniden Aslan yapması dikkatlerden kaçmadı. 

Takıma destek Özbek’e istifa

G.Saray taraftarının Östersunds maçına ilgi ve alakası yüksek. Sebebi ise maçın öneminden ziyade saha dışı olaylar... Dursun Özbek yönetiminin icraatlarını beğenmeyen ve özellikle Sneijder’i göndermesi tepki çeken yönetim hedef tahtası konumunda. Kombine dâhil 40 binin üzerinde bilet satışına ulaşıldı. Taraftar maç sırasında takıma destek verecek ama yönetimi protesto edecek. Özbek istifaya davet edilecek. Olası bir kötü skorda da Selçuk İnan başta olmak üzere bazı futbolcuların protesto edilmesi söz konusu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...