Başbakan: Anavatan Türkiye'nin desteği tam desteği sürecek

Düzenleyen:
Başbakan: Anavatan Türkiye'nin desteği tam desteği sürecek

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım,"Türkiye'nin tam desteği geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde var olacak. Kıbrıs Türkünün hukuku refahı bizim milli meselemizdir. Kıbrıs Türk halkının yaşam seviyesini daha da ileriye götürecek kudret ve iradeye sahip olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü etkinlikleri,  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Atatürk Anıtı'na  çelenk sunması ile başladı. Girne Kapısı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, KKTC  Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri  Kasırga, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel  Siber, TBMM Başkenvekili Akif Hamzaçebi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katıldı.

 Cumhurbaşkanı Akıncı ve  Başbakan Yıldırım Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı  duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların göndere  çekilmesinin ardından Akıncı ve Yıldırım anıt özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, deftere, şunları yazdı:  "Aziz Atatürk, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 43. yılında  yine huzurundayız. Faşist Yunan cuntasının Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki işbirlikçileri  ile bundan 43. yıl önce tezgahladıkları darbe, 20 Temmuz 1974 günü, askeri  harekat sayesinde engellenmiş ve adamızın Yunanistan'a bağlanmasının önüne  geçilmiştir. O günden beridir, Kıbrıs'ta kalıcı barış koşullarının altyapısı da  oluşmuş, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yeni bir yaşamın önü açılmıştır.  Tüm iyi niyetli gayretlerimize rağmen, iki kesimli bir federal çözüme  ulaşılamamışsa bunda 'yurtta barış dünyada barış' ilkesini kendine rehber edinmiş  Kıbrıs Türk halkının sorumluluğu yoktur. İlkelerinizden aldığımız ilhamla sizi  bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

DESTEK DEVAM EDECEK!

Başbakan Binali Yıldırım ise anıt özel defterine şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, Yüce Türk milleti, tarihin her döneminde muhafaza  ettiği özgürlük ve egemenliğine olan sarsılmaz bağlılığını Kıbrıs Barış Harekatı  ile bir kez daha ispatlamıştır. Kıbrıs Türk halkı, değerli liderlerinin  önderliğinde işaret etmiş olduğun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda daima  yanında olan anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle kararlı bir şekilde  yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Kıbrıs Türk kardeşlerimizle güç ve gönül  birliği içinde, aziz şehitlerimizin ve mücahitlerimizin kanları ile kurulmuş olan  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümünü  idrak etmenin heyecan ve gururuyla manevi huzurundayız. Kıbrıs Türkü'nün haklı  davası için verilen çetin mücadele sonucu kazanılan bu özgürlüğün ilelebet devam  ettirileceğine olan inancımızı teyit ediyor, aziz hatıran önünde saygıyla  eğiliyoruz."

'MİLLÎ MESELEMİZ'

Törende konuşan ve 'Kıbrıs Türkünün hukuku refahı bizim milli meselemizdir' diyen Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Türkiye'nin tam desteği geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde var olacak. Kıbrıs Türkünün hukuku refahı bizim milli meselemizdir.Türkiye, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının  işbirliği için bir fırsat olduğunu düşünmektedir ancak Rum tarafının tek yanlı  adımları zamansız, tehlikeli ve çözümsüzlüğü teşvik eden özelliktedir.Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu  Akdeniz'deki uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatlerini korumaya devam  edeceğini bir kez daha ifade eder ve özellikle bu noktada tüm tarafların daha  sorumlu davranmasını öneririm.Son gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki,  Kıbrıs Türkü kaderine sahip çıkmaya muktedirdir, kendi geleceğinin kararını  vermeye muktedirdir. Bu yolda yeni bir ruhla ve gayretle geleceğe, geleceğin  başarılarına dört elle sarılmalı, eksikliklerimiz neyse süratle gidermeliyiz. Bu  yolda Türkiye'nin tam desteği, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde  var olacaktır.Rum tarafının yıllardır devam eden uzlaşmaz,  anlaşmaz siyasetinin bedelinin Kıbrıs Türk'üne ödetilmesi ciddi bir çelişki,  büyük bir haksızlıktır. Bu sebeple Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız,  dayanaksız kısıtlamalara son verecek adımlar artık vakit geçirilmeden  atılmalıdır. Ancak ister bu yönde adım atılsın, isterse atılmasın, Kıbrıs Türk  halkının yaşam seviyesini daha da ileriye götürecek kudret ve iradeye sahip  olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...