Tinba virüsüyle hesapları yediler

/ Kaynak: İHA
Tinba virüsüyle hesapları yediler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Rus hackerlara pay veren şebeke, bilgisayarlara sızıp internet bankacılığı şifrelerini ele geçirerek 1 milyon liralık vurgun yaptı.

İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 16 mağdur vatandaşın 'kendilerinden habersiz hesaplarından para çekildiği' yönündeki şikayetleri ardından teknik ve fiziki takip başlattı. Rus hackerlarla anlaşan bir şebekenin, bulaştığı bilgisayarlardaki bütün yazışmaları ve internet trafiğini kopyalayıp kaynağına bildiren 'Tinba virüsü' kullandığı anlaşıldı. 2012 yılının ikinci yarısında özellikle Türkiye için salındığı bilinen Tinba virüsünün GSM abonelerine e-mail yolu ile e-faturaların aynısı gibi sahtesini göndererek, e-mailin açıldığı bilgisayara yerleştiği belirtildi. Virüsün, bilgisayarda finans işlemleri yapıldığı sırada her türlü işlemi kopyalayıp şifreleri ele geçirdiği anlaşıldı. 1 milyon lira vurgun yaptıkları belirlenen şebekenin, takipten kurtulmak için paralarını işsiz kişilerin hesabına aktardığı belirlendi. Ele geçirdikleri paranın yüzde 10'unu aracı hesap sahiplerine, yüzde 45'ini Rus hackerlara veren şebekenin, lüks hayat içinde olduğu görüldü. Benzeri suçlardan kaydı bulunan B.K.'nın liderliğini yaptığı şebekeye yönelik İzmir ve Muğla'nın ilçelerinde yapılan operasyonlarda 19 kişi yakalandı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...