Kopya çekene hapis cezası

Kopya çekene hapis cezası

GÜNDEM Haberleri

KPSS'de 3 yıl önce yaşanan kopya skandalı nedeniyle hükümet, sınav güvenliği için yeni yaptırım getiriyor

Torba Yasa Tasarısı'nda, kopya için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis var. Ayrıca 100 bine yakın sözleşmeli kadroya geçecek. Hükümetin, TBMM tatile girmeden çıkarmaya çalıştığı Torba Yasa Tasarısı, önceki gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması beklenen Torba Tasarıda yok yok...Tasarıda dikkat çeken düzenlemelerden birisi, ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere dair. Buna göre, ÖSYM'nin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ÖSYM tarafından yapılan sınavların soru ve cevapları hakkında başvuru yapılamayacak.
nbsp;
Sözleşmelilere kadro
Bir diğer düzenleme ise kadro alımlarıyla ilgili. 4/B'liler ile mahalli idareler ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli sağlık personeli kadroya alınacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın ve haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının Araştırma-Geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, 25 Haziran 2013 tarihi itibarıyla; 657 sayılı Kanun'un 4. maddesinin B fıkrası ve 4924 sayılı kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarında çalışanlar ile il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde Belediye Kanunu'nun 49. Maddesi'nin üçüncü fıkrası uyarınca çalışmakta olan personel, memur kadrosuna atanacak.
nbsp;Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, söz konusu madde kapsamında, 4/B statüsünde 72 bin 485, mahalli idarelerde 23 bin 248, Sağlık Bakanlığı'nda 772 olmak üzere toplam 96 bin 505 personelin kadroya geçirileceğini bildirdi.
nbsp;
28 Şubat telafisi
28 Şubat sürecinde disiplin cezası nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarında, sayı sınırlaması kaldırılıyor. Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun'dan yararlanarak, belli şartları taşıyanların, memuriyete giriş şartlarını kaybetmemesi, durumlarına uygun boş kadro veya pozisyon bulunması, bu kadro ve pozisyonlara ait nitelikleri taşımaları kaydıyla atama sayısı sınırlaması uygulanmayacak. Yararlanmak isteyenlerin 3 ay içinde başvuru yapılması gerekecek.
nbsp;
Ehliyetlere düzenleme
nbsp;Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan "Otomobil", "Kamyonet", "Otobüs", "Motosiklet", "Bisiklet" ve "Motorlu bisiklet" tanımları değiştirilerek, aynı maddeye "Motorlu taşıt sürücüsü sertifikası", "Sürücü belgesi" ve "Uluslararası sürücü belgesi" tanımları eklenecek. Teklifle, bu konudaki ulusal mevzuat uluslararası mevzuata uyumlaştırılarak, sürücüler, yurtdışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacaklar. Sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Belgelerin geçerlilik süreleri, yenilenmesinde aranacak şartlar ile diğer usul ve esaslar yönetmelikte belirlenecek.
(VATAN)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...