Fenerbahçe'nin yol haritası belli

Fenerbahçe'nin yol haritası belli

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertli yönetimin hazırladığı savunmadaki en büyük dayanağın kişi ve kurumların birbirlerinden ayrılması olarak gösterildiği öğrenildi .

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş ve Fenerbahçe için verdiği şok cezaların yankıları sürüyor. Sarı-lacivertli yönetimin UEFA Tahkim Kurulu'nda yapacağı savunmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. UEFA Disiplin Kurulu müfettişinin sarı-lacivertli kulübün cezalandırılmasını istediği raporunda iki dayanağının olduğu, bunlardan birinin 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği mahkumiyet kararının, diğerinin ise TFF Hukuk Kurullarının vermiş olduğu ve 6'ya 1'lik oy çokluğuyla alınan nihai karara Yusuf Reha Alp'in koyduğu şerh maddesi olduğu öğrenildi. Yargıtay süreci devam ettiği için mahkeme kararının delil olamayacağını belirten sarı-lacivertlilerin bu savunmasına karşılık UEFA müfettişinin Alp'in TFF kararlarına nbsp;koyduğu şerhi delil olarak gösterdiği belirtildi.
BEŞİKTAŞ 10, F.BAHÇE 11 TEMMUZ'DA DURUŞMADA
Kişi ve kurumların birbirlerinden ayrılmasının UEFA içtihatlarına ters olduğunu belirten F.Bahçe Yönetimi, verilen kararların bozulacağı kanaatinde. Sarı-lacivertliler beklenen aklama kararı çıkmasa bile bir yıl Avrupa'ya gidilmemiş olmasından dolayı 2+1 yıllık cezanın en kötü ihtimalle sadece 1 yıla düşeceğini düşünüyor. UEFA'nın kendi sistemi içinde bazı temel hukuk kurallarının bile hiçe sayıldığını düşünen sarı-lacivertliler, Tahkim Kurulu'ndan olumlu bir karar çıkmaması halinde davanın CAS'a taşınacağını ve orada yüklü miktarda tazminat kazanacağını ümit ediyor. Öte yandan Tahkim süreci başladı. Beşiktaş 10 Temmuz'da, F.Bahçe 11 Temmuz'da duruşmalı toplantıya girecek. Kararlar 14-15 nbsp;Temmuz'da açıklanacak.
Buca'dan UEFA'ya nbsp;dilekçe
Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, UEFA'nın verdiği cezalarını ardından, mağduriyetlerinin giderilmesi için UEFA'ya dilekçe vereceklerini açıkladı. Bektur, "Ortada suç varsa, mağdur da var. Ya bizi Süper Lig'e geri alırlar, ya da yıllar içinde uğradığımız maddi zararı öderler" dedi.

Bakan Kılıç: nbsp;Müdahil nbsp;olmayız
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA kararları sonrası kupanın Trabzon'a verilip verilmeyeceği sorusuna, "Bir yönü UEFA'da, bir yönü mahkemede, kararlar oradan verilecek. Biz o sürece müdahil olmadık, olmayız. Kupanın kime ait olduğu konusuna ne Başbakan karar verebilir ne de başka bir siyasetçi" dedi.

AVRUPA'DA MANŞETLERE YÜKSELDİ
F.Bahçe A.Ş. Başkanı Aziz Yıldırım'ın önceki gün UEFA'nın vermiş olduğu ceza hakkındaki açıklamaları Avrupa basınında büyük ses getirdi. Bild, "F.Bahçe Avrupa kupalarından men edilmeye itiraz etti" derken, The Globe and Mail, "F.Bahçe UEFA'ya yapacağı itirazla ihraç kararını değiştireceğinden emin", Spiegel nbsp;"F.Bahçe UEFA'ya karşı bir atak yapacak ve Avrupa'dan men cezasına itiraz edecek" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...