Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polise 'Gezi Parkı' ödülü

Polise 'Gezi Parkı' ödülü

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, 13 bin Çevik polisine 24 maaş üzerinden, toplamda 15 milyon lirayı bulan ikramiye dağıtacak

Gezi Parkı için 5 şehirde yapılan protesto gösterilerine müdahale eden Çevik Kuvvet polisi ödüllendiriliyor. Görev alan Çevik Kuvvet personeline yaklaşık 15 milyon lira ikramiye dağıtılacak. Bu arada 79 ilde protesto gösterisi yapıldığı halde sadece 5 ilde görev alan Çevik Kuvvet polislerinin ödüllendirilmesi teşkilatta rahatsızlık oluşturdu
30 Mayıs'ta Gezi Parkı'nda başlayan eylemler nedeniyle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük kentlerde Çevik Kuvvet biriminde görevli polisler aralıksız görev yapmaya başlamıştı. Gezi protestolarına müdahale eden Çevik Kuvvet polisinin 'imajının' toplum algısında bozulması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü, polislere moral vermek için harekete geçti.


24 maaş üzerinden hesaplandı
Pazartesi günü özel olarak toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu, sadece Gezi olaylarında görev alan Çevik Kuvvet polislerinin ödüllendirilmesi kararını aldı.
Komisyon kararına göre; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay'da görev yapan yaklaşık 13 bin Çevik Kuvvet personelinin en çok 24 maaş üzerinden ödüllendirilmesi kararı alındı. Çoğunluğu yeni memur olan, 24 maaş taltif alan Çevik Kuvvet polislerinin maaşlarının düşük olması nedeniyle eline ortalama 880 lira ödül geçecek. Ödül miktarı, polis memurunun giydirilmemiş maaşı baz alınarak saptanıyor.


Amire 1500 lira
Aynı komisyon kararlarında yüksek maaş alan amir ve müdür düzeyindeki ödüllendirme ise bin 500 lira ile sınırlandırıldı. Çeşitli rütbe ve kıdeme göre verilen toplam taltif miktarının yaklaşık 15 milyon lirayı bulacağı öğrenildi. Taltif alan Çevik Kuvvet personeli arasında, başka kentlerden geçici görevle büyük kentlere gelen polislerin de bulunduğu öğrenildi.
Bu arada, sadece beş kentte görev alan Çevik Kuvvet polislerinin taltif edilmesinin diğer kentlerde görev yapan polisleri rahatsız ettiği öğrenildi. Taltif Komisyonu'nun kararının il emniyet müdürlüklerine ulaşmasının ardından polislerin özellikle internet üzerinden şikayet mesajları attığı kaydedildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, 5 il dışındaki kentlerde görev yapan Çevik Kuvvet polisleri ve diğer birimlerde görev yapan personelin de taltif alabilmesi için yeni bir taltif komisyonunun toplanacağını bildirdi.


Çıplak maaş baz alındı
Emniyet teşkilatı personeline yılda üç kez dağıtılan maaş taltifleri, merkez ve taşradaki birimlerden gelen çalışma dosyaları üzerinden gerçekleştiriliyor. Dosya içinde yer alan personelin rütbe ve kıdem durumuna göre maaş taltifleri ödeniyor. Taltifler her personelin giydirilmemiş maaşı üzerinden ödenirken, çıplak ücretin baz alınması nedeniyle bir maaş taltifi memur sınıfında ortalama 45-200 lira arasında tutuyor.
(MİLLİYET)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...