Bosch, 650 milyon lira yatırım yapacak

Düzenleyen:
Bosch, 650 milyon lira yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi kriz farklı bir boyuta taşındı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye yönelik “yatırımları gözden geçiririz” tehdidinde bulunurken Bosch Türkiye’den gelen açıklamalar ise Almanya’nın tehdidinin işe yaramayacağını gösterdi. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young yatırmlara 2017’de de devam edeceklerini belirterek, “Bu sene Türkiye’ye grup olarak 650 milyon liralık yatırım yapıyoruz ve bu yatırımın aslan payı da Bursa’ya gelecek” dedi. Bursa’da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Young, Bosch’un, “dizel ve benzinli” ve “fren ve hidrolik” sistemleri ile büyümeye devam ettiğini belirterek, özellikle fren sistemlerinde kapasite artırdıklarını, 1,3 milyon araca hizmet eden eski yerleşkenin, kapasite artırımıyla 2,2 milyon araca hizmet verebilecek bir duruma geldiklerini bildirdi. Young, istihdamını da artıran Bosch Türkiye’nin çalışan sayısının 17 bini aştığını, bu anlamda Türkiye’nin Avrupa’da Almanya’dan sonra en büyük, dünyada ise 5’in büyük ülke konumunda bulunduğunu söyledi.
Bosch Türkiye’nin cirosunu yüzde 14’lük artışla 12 milyar liraya çıkardığını anlatan Young, “Yatırımlarımıza devam ettik ve grup olarak Türkiye’ye 750 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda Bosch’un globalinde Türkiye 4. en büyük yatırımı çekmiştir. Bu anlamda Türkiye, Bosch için çok önemli bir ülkedir” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...