Rusya'da tesettür modası yükselişte

/ Kaynak: AA
Rusya'da tesettür modası yükselişte

MAGAZİN Haberleri  / AA

25 milyona yakın Müslüman'ın yaşadığı Rusya'da kadınların İslami kurallara uygun giyinme ihtiyaçlarını dikkate alan modacıların sayısı giderek artıyor.

Rusya'da Müslüman kadınların giysilerini hazırlayan tasarımcılar, farklı ülkelerden alınan örnekleri kendi kültürleriyle sentezleyerek Rusya'ya özgü bir stil oluşturma çabasında. Tasarımcıların öncelik sıralamasına göre, giysilerde İslami kurallara uygunluk, şıklık, rahatlık, kullanılabilirlik gibi unsurlar birbirinden farklı model ve tarzların ortaya çıkmasını sağlıyor. Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'ın milli motiflerini tasarımlarına yansıtan Madina Kantulova, "Tasarımlarımda en önemli özelllik, mütevazı ve milli kültürden ögeler taşıması. Bazen bir eski halı veya kilimdeki deseni aslına sadık kalarak bazen de yeniden yorumlayarak uyguluyorum" dedi. Kadın giysi tasarımında 16 yıllık tecrübeye sahip Dilara Sadriyeva, İslami kurallara uygun giysi aradığında bulamadığını belirterek, "Bu yüzden kendim tasarlamaya başladım. Hazırladığımız giysilerle kendimizi toplumdan soyutlamaya değil, İslam'ın değerlerini taşıyarak, topluma entegre olmaya ve bütünleşmeye çalışmamız gerektiğini anladım" diye konuştu. Sadriyeva, Rusya'daki tesettür tarzına en yakın ülkenin Türkiye olduğunu çünkü iki ülkedeki Müslüman kadınların yakın dünya görüşüne sahip olduğuna dikkat çekti.
MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...