Rusya'da evlilik sayısına sınır geliyor

/ Kaynak: AA
Rusya'da evlilik sayısına sınır geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'da hazırlanan yeni yasa tasarısına göre bir kişinin en fazla 3 kez evlenmesine izin verilecek.

Rusya'da hazırlanan yeni yasa tasarısına göre bir kişinin en fazla 3 kez evlenmesine izin verilecek. Sık boşanmaların önüne geçmek için planlanan tasarının yasalaşması durumunda, dördüncü ve üzeri evlilikler ise mahkeme kararı ile ancak mümkün olabilecek. nbsp;Konuyla ilgili yasa tasarısı Rus milletvekili Elena Mazlina tarafından, Rusya Devlet Duma'sı Kadın, Aile ve Çocuk komisyonuna kısa bir süre içinde sunulacak. nbsp;Basına açıklamada bulunana Mazlina, tasarının toplumda aile, evlilik ve boşanmaların azalmasını sağlamak için oluşturulduğunu söyledi. Mazlin, hazırlanan yasa tasarısı sayesinde, 3 veya daha fazla sayıda evlenenlerin tekrar evlenmelerinin önüne geçileceğini kaydetti. nbsp;Rus milletvekili, ayrıca, dört veya dörtten daha fazla evlilik için ise, mahkemeye geçerli bir mazeret sunulması halinde izin verilebileceğini vurguladı. nbsp;Tasarıya karşı çıkan milletvekilleri de seslerini yükseltmeye başladı. Twitter'dan açıklama yapan Duma milletvekili Elena Batalina, durumu "Tuhaf ve çıkmaz bir sokak" olarak değerlendirdi ve kimlerin tasarıya destek vereceğini merak ettiğini söyledi.


Tasarıya göre, yakın akraba ve evlat edinenlerin evlat edindikleriyle evlenmesi yasaklanıyor. Ayrıca, psikolojik olarak evlenme ehliyetine sahip olmayanların aile kurmasına izin verilmiyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...