Akdeniz'in yeni yıldızı

Düzenleyen:
Akdeniz'in yeni yıldızı

SPOR Haberleri

15 yaşında Manchester United’ı reddetti. 16’sında Fransa liginin en genç oyuncusuydu. 17’sinde Ligue 1 tarihinin en hızlı hat- trick’ine imza attı

Hilmi Hakan Kahraman
hhkahraman@trscouts.com

Doğduğu Paris bölgesinin amatör takımlarında futbola başlayan Jeremy Menez, 2001 yılında Sochaux’nun yolunu tutarak Sochaux altyapısına dahil oldu. Burada aynı zamanda bölge lisesinde eğitimine devam eden Menez, bu dönemde Alex Ferguson’un dikkatini çekmeyi başardı ve işi ailesiyle tanışacak kadar ciddi gören Fergie tarafından tesisleri gezmek üzere Manchester’a davet edildi. Ada’yı gezmesine rağmen Fransa’da kalmaya karar verip Mart 2004’te henüz 16 yaşındayken profesyonel sözleşmeye imza atarak Ligue 1 tarihinin en genç oyuncusu olmayı başardı. Ocak 2005’te Bordeaux karşısında 7 dakikada 3 gol atarak Ligue 1 tarihinin en hızlı hat-trick’ini yapan Jeremy Menez, aynı zamanda ligin en genç yaşta hat-trick yapan oyuncusu oldu. 
Sochaux’da geçirdiği iki yılın ardından yine 2 yıl geçireceği Monaco’ya transfer olan Menez, 2008 yazında 12 milyon avro karşılığında Roma’ya geçti. Roma’da geçirdiği 3 yılda aldığı sürelerden yakınması ve sahadaki performansıyla hep tartışmalı bir oyuncu olan Menez, Nisan 2011’de Roma taraftarlarının taşlı saldırısına uğruyor ve arabasının camının kırıldığı saldırıdan yara almadan kurtulsa da takımdan ayrılmayı kafasına koyuyordu. Sezon sonu 8 milyon avro karşılığında yeni sahipleriyle bir yapılanmaya giderek yüksek profilli isimlere yönelen çocukluğunun kulübü PSG’ye bir yıldız olarak geliyordu. 3 sezon geçirdiği PSG’de 2011/12 sezonunda kulübün Ligue 1 tarihindeki 2000. golüne imza atan oyuncu, aynı sezonu 22 asistle tamamlayarak en üretken dönemini geçirdi. 
2014/15 sezonu öncesi yeniden İtalya’ya dönerek bu sefer Milan’la bonservissiz olarak anlaştı ve buradaki ilk yılında ligde 16 gol atarak en golcü sezonunu geçirdi. Sonraki sezona sakatlıklar dolayısıyla ancak 2016’da başlayabilen ve yalnızca 12 maçta forma giyebilen Menez, 2016/17 sezonu öncesi ülkesine dönüyor ve Bordeaux’nun “çilek” transferi oluyordu. Geçtiğimiz sezonu 26 lig maçında 3 gol atıp 2 asist yaparak tamamlayan oyuncu, Fransa A Millî Takımı’nın formasını 24 kez giymesinin yanı sıra Benzema, Nasri ve Ben Arfa gibi isimlerle de Fransa’nın alt yaş takımlarında yıllarca beraber forma giydi. Sol kanatta oynama tercihini açıkça belirten ve oradan içe kat etme üzerine kurulu bir oyunu olan Fransız, yüksek teknik kapasitesiyle topu ayağına aldığı anda beklenmedik işler yapma ihtimali yüksek bir isim ve “özel oyuncu” sıfatının hakkını veren futbolculardan. 
TrScouts olarak Jeremy Menez’in sakatlıktan uzak kaldığı ve saha içi disiplini yakaladığı takdirde arkadaşlarını besleyerek Antalyaspor’un başta Samuel Eto’o olmak üzere kaliteli ayaklardan oluşan hücum hattının verimini artıracağına inanıyoruz. Roma, Paris SG, Milan ve Fransa A Millî Takımı gibi çok önemli tecrübelere sahip olan oyuncunun ligimize, Antalya şehrinin tanıtımına ve Antalyaspor kulübüne önemli katkıları olacaktır.
Not: TrScouts Fransa gözlemcisi Ali Pehlivan’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 

KÜNYESİ: 
Doğum Yeri:
Longjumeau (Fransa)
Doğum Tarihi:
07.05.1987 (30 yaşında)
Boy - Kilo:
1,82 m. – 73 kg.
Mevcut Piyasa Değeri:
6 milyon €
Maksimum Piyasa Değeri:
19 milyon € (2013)
Kariyer:
Takım Sezon Maç Gol
Sochaux 2004-06 64 7
Monaco 2006-08 64 14
Roma 2008-11 114 12
PSG 2011-14 110 19
Milan 2014-16 46 20
Bordeaux 2016-17 31 3
Fransa 2010- 24 2

Artıları: 
- Topla gidebilen ve çok kolay adam eksiltebilen bir dribbling ustası olması.
- Dar alanda top hakimiyeti ve çözüm üretebilmesi.
- Geliş şekli fark etmeksizin her topa her iki ayağıyla da etkili vurabilmesi.
- Bir anda vites artırarak yüksek hızlara ulaşabilmesi.
- Ani yön değiştirmelerle rakip savunmacıları ters ayakta bırakabilen kıvraklığı.
- Savunma arkası koşularını gören, oyun görüşü yüksek bir oyuncu olması.
- Tıkanan oyunda skora etki ederek sonucu değiştirebilmesi.

EKSİLERİ: 
- Son yıllarda sakatlık sebebiyle fiziken düşmesi ve çok maç kaçırması.
- Topla bazen fazla oynayıp pas vermek yerine dribblingi tercih ederek bencil olması.
- Kanatta oynayan bir oyuncu olarak bekine yeterli savunma katkısını vermemesi.
- Oyun içi devamlılık problemi.
- Ender bulunan doğal yeteneğini gösteremeyerek potansiyelinin altında kalışı.
- Gamsız bir oyuncu olması.
- Yüksek maaşı.
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...