Yenilenen Fenerbahçe Aykut Kocaman'la test sürüşünde

Düzenleyen:
Yenilenen Fenerbahçe Aykut Kocaman'la test sürüşünde

SPOR Haberleri

Kadroda baştan aşağı bir yenilik var... Acil forvet bekleyen sarı-lacivertlilerde yeniler 11 odaklı, orta sahada ise hem zenginlik hem eksiklik (kalite) var

UĞUR AKTAN - Mauricio Isla’nın da imzasıyla birlikte yeni transfer sayısını altıya yükselten ve en az iki takviye daha yapması beklenen Fenerbahçe’de yeni sistem de şekillenmeye başlandı. Kocaman’ın transfer edilen futbolcuların birçoğunu ilk 11’de düşündüğü tahmin edilirken, bu sayede takımın son iki senede yıpranan psikolojisini de yenilenmesi bekleniyor. Kaleye, defansa ve orta sahaya takviye yapan Fenerbahçe’nin golcü arayışları da tüm hızıyla sürerken, özellikle Robin van Persie’nin durumu da belirsizliğini koruyor. Kontratının son senesine giren ve Fenerbahçe’den şampiyonluk yaşamadan ayrılmak istemeyen Hollandalı yıldızın yanı sıra Fernandao’nun da bu sezon formayı alması oldukça zor görünüyor. İşte stoperler ve stoperlerin önündeki iki orta saha oyuncusuyla dörtlü bir blok oluşturmayı amaçladıklarını ve geri kalan altı oyuncuyla gol kovalayan bir takım hedeflediklerini belirten Kocaman’ın 2017-2018 sezonu planları... 

Kale el değiştiriyor
Fenerbahçe kalesi önümüzdeki sezon Toni Schumacher’in ardından ilk defa bir yabancı as kaleciye ev sahipliği yapacak. 1990-1991 sezonunda Aykut Kocaman ile takım arkadaşlığı da yapan dünyaca ünlü Alman kalecinin ardından eldivenleri giyecek olan Kameni, Enke ve Fabiano’nun başaramadığını yapıp kalıcı olmaya çalışacak. 

Tek değişim sağ bekte
Geçen sezonki savunma hattının tamamını kadrosunda tutan Fenerbahçe bu bölgeyi Şilili sağ bek Isla ile güçlendirdi. Kadro dışı kalan Wiel’in yerine transfer edilen Isla tecrübesiyle takıma önemli bir güç katacak. Bir diğer yeni transfer Dirar’ın da sağ bekte de görev yapabilen oyuncu olduğunu düşünüldüğünde Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon savunmada pek sıkıntı yaşamayacak.

Ortasını bulamadı!
Ve en problemli bölge orta saha... Advocaat’ın, “Takımda aynı tarz oyuncudan çok var” diyerek işaret ettiği sorun Mehmet Ekici transferiyle bir nebze çözülmüş olsa da bu problemin tam anlamıyla aşıldığını söylemek mümkün değil. Kocaman’ın planları içinde yer alan Brezilyalı Lucas Lima Fenerbahçe için nokta atışı olabilir ancak yıldız oyuncunun transferi şimdilik kolay görünmüyor. Transferdeki önceliği santrfor olan Fenerbahçe, bu bölgeyi mevcut kadrosuyla geçmeyi göze alırsa artık beklentilere karşılık vermesi gereken Salih ile Alper’in performansları belirleyici olabilir. 

Kanatlarda Fransız ihtilali
Isla’nın transferi Monaco’dan transfer edilen Dirar’ın sağ önde görev yapmasını kesinleştirirken, bu da Lens ve Emre Mor transferlerinin rafa kalkması demek. Advocaat’ın en güvendiği oyuncular arasında yer alan Volkan Şen’i takımdan gönderen Kocaman, sol kanadı ise Valbuena ve Stoch ikilisine emanet edecek. Tecrübeli teknik adamın çok güvendiği Fransız futbolcudan Kuyt kadar katkı beklediği öğrenilirken, kariyerinin en iyi dönemini Aykut Kocaman döneminde geçiren ve 2011-2012 sezonunda 28 maçta 10 gol kaydederek dikkat çeken Stoch da yıllardır kendisinden beklenen çıkışı 27 yaşında gerçekleştirmeye çalışacak. 

Niang’ını arıyor
Fenerbahçe tarihinin Süper Lig’de en fazla gol atan futbolcusu unvanını elinde bulunduran Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takıma daha önce Niang, Sow ve Webo gibi kulüpte iz bırakan golcüleri kazandırmıştı. Fizik gücü yüksek, ikili mücadeleleri kazanan ve pozisyon alma konusunda sorun yaşamayan komple golcülerle oynamayı seven Kocaman’ın mevcut kadrosundaki santrforları bu kriterleri karşılamıyor. İki senedir fit olamayan Robin van Persie ve sürekli fazla kilolarıyla gündeme gelen Fernandao’nun yerine doğrudan ilk 11’e yazabileceği bir isim arayan Kocaman, bu iki ismi ise alternatif olarak değerlendirecek.

SAVUNMANIN SAĞI ARTIK ONA EMANET...
ISLA 3 YIL FENER’DE

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mauricio Isla, dün gerçekleştirilen sağlık kontrollerinin ardından üç yıllık sözleşme imzaladı. Güney Amerika Şampiyonu Şili Millî Takımı’nın da en önemli oyuncuları arasında yer alan Isla için Cagliari’ye bonservis bedeli ödenmedi. İtalyan kulübünün oyuncunun maaşını karşılamakta zorlanması nedeniyle bedelsiz olarak Fenerbahçe’ye yolladığı 29 yaşındaki yıldız, sarı-lacivertli formayla şampiyonluk sevinci yaşamak istediğini söyledi. 2012’de Udinese’den Juventus’a 14 milyon avroya transfer olan Isla, Queens Park Rangers ve Marsilya formaları da giymişti. Fenerbahçe’nin Isla’nın ardından zaten bir süre önce kadro dışı kalan Wiel ile yollarını kısa bir süre içerisinde ayırması bekleniyor.

3. KALECİ BOLU’YA SATILDI
Ertuğrul’A
1 MİLYON €!

Kameni’nin transferininin ardınan üçüncü kaleci konumuna düşen Ertuğrul Taşkıran, TFF 1. Lig takımlarından Boluspor’a transfer oldu. Ertuğrul’un Bolu’ya transferi (yaklaşık 1 milyon avro) FFP nedeniyle zor günler yaşayan sarı-lacivertli takıma nefes aldırırken, yeni transferler (Dirar ve Valbuena) bu sayede eksiksiz bir şekilde UEFA kadrosuna dahil edildi. Daha önce Süper Lig’de Sivasspor ve Kayserispor’da oynayan Ertuğrul, kariyerinde ilk defa TFF 1. Lig’de mücadele edecek.

YÖNETİM BREZİLYA’YA... 
Lima seferi 

Orta saha arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’nin Santos forması giyen Lucas Lima için önümüzdeki günlerde Brezilya’ya çıkarma yapacağı iddia edildi. Brezilya’nın önde gelen spor gazetelerinden Globo Esporte, sarı-lacivertli yöneticilerin kontratı altı ay sonra sona erecek Lima için Santos başkanını ikna etmeye çalıştığını yazdı. Çin’den gelen yıllık 15 milyon avronun üzerindeki teklifi Avrupa’ya transfer olmak istediği için reddeden yıldız oyuncu ise Fenerbahçeli taraftarların sosyal medyadan sarı-lacivertli takıma transfer olması yönündeki çağrıları beğendi, herkesi umutlandırdı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...