Lice olaylarında flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Lice olaylarında flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol tadilatı protestosunda yaşanan olaylarla ilgili 2 mülkiye ve 2 jandarma müfettişi görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı, Lice'deki karakol yapımı nbsp;gerginliğinde, bir kişinin hayatını kaybettiğini, ikisi ağır olmak üzere 9 nbsp;kişinin yaralandığını belirterek, konuyu idari açıdan incelemek üzere iki nbsp;Jandarma Genel Komutanlığı müfettişiyle iki mülkiye müfettişinin nbsp;görevlendirildiğini bildirdi. nbsp;Bakanlıktan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık nbsp;Köyü'nde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası nbsp;inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla dün nbsp;saat 16.00 nbsp;sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın nbsp;açıklaması yapıldığı ifade edildi. nbsp;Açıklamada, grubun daha sonra taş ve molotofkokteylleriyle jandarma nbsp;karakolu, inşaatta çalışan işçilerin barındığı çadır ve konteynerlere saldırıda nbsp;bulunduğu, bu saldırılar sonucunda işçilere ait 2 çadırla bir konteynerin nbsp;yakıldığı belirtildi. nbsp;Grubun, inşaat işçileriyle karakolda bulunan güvenlik görevlilerine nbsp;taşlarla ve sopalarla saldırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;"Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba nbsp;dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara nbsp;rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri nbsp;girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır. nbsp;Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi nbsp;ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat nbsp;Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri nbsp;Bakanlığınca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli nbsp;araştırmaları yapmak üzere, iki Mülkiye Müfettişi ile iki Jandarma Genel nbsp;Komutanlığı Müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...