Husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı

/ Kaynak: AA
Husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'da, geçen yıl bir kişinin öldüğü kavganın ardından iki aşiret arasında başlayan husumet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in katıldığı barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Şanlıurfa'da, geçen yıl nbsp;bir kişinin öldüğü kavganın ardından iki aşiret arasında başlayan husumet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katıldığı barış yemeğiyle sonlandırıldı. nbsp;Viranşehir ilçesinde yaklaşık bir yıl önce Metinan ve Nasıran aşiretleri arasında çıkan ve Cemil Çelik'in ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, aileler arasında husumet başladı. nbsp;Kanaat önderlerinin girişimleriyle aşiretler arasında sağlanan barış nedeniyle Viranşehir Belediye Kültür Merkezi'nde yemek düzenlendi. nbsp;Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, yemekte, aşiretler arasındaki barışın bölgede yaşayan herkese kutlu olmasını dileyerek, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. nbsp;Provokatörlere karşı uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Eker, "Biz inatla herşeye rağmen barışı tutup, barışı yüceltip birlik ve beraberliği, sevgi ve kardeşliği inşa edersek bu meselenin üstesinden geliriz. Çünkü bu topraklar çok göz yaşı döktü, bu topraklara çok göz yaşı döküldü, buradaki insanlar çok acılar, sıkıntılar çektiler" diye konuştu.
Niyetimiz doğru ve halis
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise çözüm sürecine ilişkin, şunları kaydetti:
"Daha önce ne yanlışlar yapıldıysa ayaklarımızın altına alalım. Bu ülke hepimize yeter, neden hasımlık yapalım. Bu barışçıl bakış açısını geliştirelim. Huzursuzlukları, tatsızlıkları ve yanlışlıkların geride bırakıldığı bir ülke inşa edelim. İşte bugün küçük barışı gerçekleştirdik. Ülkemizde de büyük barış rüzgarları esiyor. İnşallah küçük olan bu barışın ardından buradan mutlu olarak ayrılalım. Büyük barışla da bölge insanın çektiği sıkıntıların ortadan kalkması yakındır. Kardeşçe kucaklaşacağımız günlerin uzak olmadığından ümitliyim çünkü niyetimiz doğru ve halis. İnşallah Allah birlikte ve kardeşlik içerisinde uzun yıllar ve asırlarca bize bu ülkede yaşamayı nasip eder."
Mardin Bağımsız Milletvekili Türk de yaşamı boyunca hep barış özlemi çektiğini belirterek, bu durumun kendisini duygulandırdığını söyledi.
Lice'deki karakol yapımı gerginliği
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan gerginliğe değinen Türk, şunları kaydetti:
"Dün Lice'de olan bir olay gerçekten toplumda bir güvensizliğin gelişmesine neden oldu. Barış umutlarını azaltan bir durum ortaya çıktı. Barışı kalıcı hale getirmemiz için mutlaka reformları önümüze koymalı, 'bu halkın talepleri neler, barışı nasıl sağlarız' bütün açık yüreklilikle bunları tartışmanın zamanı gelmiştir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...