Mazda’dan iki yeni model

Düzenleyen:
Mazda’dan iki yeni model

T-Otomobil Haberleri

Mazda’nın yeni gözbebekleri CX-5 ve MX-5 RF düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Mazda’nın yeni gözbebekleri CX-5 ve MX-5 RF düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Tamamen yenilenen CX-5’te SKYACTIV gövde teknolojisi ilk defa kullanılmış. Böylece önceki modellere kıyasla kaportanın burulma direncini yüzde 15 oranında arttırılmış. Direksiyon hareketlerine verilen tepki süreleri kısaltılan CX-5, geliştirilen süspansiyon ve fren sistemleri sayesinde daha hassas hale getirilmiş. Türkiye’de 2 litre 160 beygir güç üreten versiyon ile satışa sunulan araç, sürekli dört çeker ve 6 ileri şanzımanla birlikte 183 bin lira etikete sahip. 
Mazda MX-5 modeli ise bugüne kadar 1 milyondan fazla satılarak, kendi alanında rekora imza atmış bir otomobil. “Retractable Fastback” yani Mazda MX-5 RF olarak karşımıza çıkan yeni araç önceki tenteli modele göre metal tavanlı yapısı ile dikkat çekiyor. Yaz aylarında hızlı bir şekilde cabrio forumuna dönüşen MX-5 RF, Avrupa ile aynı dönemde Türkiye’de de satışa sunuluyor. 1.5 (131 PS) ve 2.0 litrelik SKY-G (160 PS) motor seçeneklerine sahip aracın satış fiyatları ise 138 bin liradan başlıyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...