Kardeş kardeş kürsüye

Düzenleyen:
Kardeş kardeş kürsüye

SPOR Haberleri

Rezzan, Zeliha ve Kader kardeşler zorlukları karate ile aşmayı başardı. En büyük destek ise anneden geliyor

Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) çok özel hikâyeleri de beraberinde getiriyor. Hepsi de hayat dersi veriyor ve çoğu da sıkıntılarla başlıyor. Devamında büyük çabalar sonucu gelen başarılar ise hikayelerin en dokunaklı kısımlarını oluşturuyor. Samsun’daki olimpiyatların belki de en özel sporcularından üçü Türkiye İşitme Engelliler Karate Millî Takımı’nda yer alıyor. Rezzan, Zeliha ve Kader Işık kardeşler, Deaflympics 2017’ye 24 kişilik kalabalık bir ekiple katılan Karate Millî Takımı’nın madalya beklediği isimlerin başında geliyor. İstanbul’da zor şartlar altında yaşayan yedi çocuklu bir çiftin 12 yıl önce karateye başlayan doğuştan işitme engelli üç kızı zorlukları karate ile aşmayı başarmış durumda. 
“Hepsinden madalya bekliyorum”
En büyük destekçileri ise yanlarından bir an olsun ayrılmayan anne Arzu Işık... Onların işitme engelli olmadığını, özel çocuk olduğunu belirten Işık, çocuklarını sadece maçlarda değil, antrenmanlarda ve kamplarda da yalnız bırakmıyor. Deaflympics’te de ailece çocuklarının yanlarında olacaklarını söyleyen Işık, “En az onlar kadar heyecanlanıyoruz” dedi.  Çocuklarının her zaman yanlarında olduklarını belirten anne Işık, “Aralarında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Her zaman onların eğitim almalarını istedik. Her gittikleri kampa da gidiyoruz, yanlarında oluyoruz” dedi. Diğer karatecilerden de ümitli olduğunu söyleyen Arzu Işık, “Ben onlara inanıyorum. Çok güzel bir kadroya sahibiz. Hepsinden madalya bekliyorum” ifadeleriyle Karate Millî takımına destek oldu. 

Rezzan Işık

“Hem okulunu hem de karateyi bir arada götürmeye çalışıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde mimarlık okuyan Rezzan, “Olimpiyatlara odaklandığım için üniversiteye gidemedim. Eskişehir’e gidip gelmekte zorlanıyorum. Şu an üniversitenin benim için bir önemi yok, olimpiyat çok daha önemli. Oyunlar bittikten sonra 2018’de üniversiteye tekrar devam edeceğim” diye konuştu.

Zeliha Işık

Üniversiteye gitmeyen diğer iki kardeş ise karateye odaklanmış durumda. İlk defa kardeşler olarak tatamide kata yapacaklarını söyleyen Zeliha, şöyle devam etti: “Daha önce Bulgaristan’da gerçekleşen olimpiyatta bize onay çıkmadı, üzüldük. Rezzan omuzunu kırmıştı. Geçen sene de dünya şampiyonasında birçok ülke gelmediği için müsabakalar iptal oldu. Şimdi ilk defa takım olarak maç yapmak istiyoruz.” 

Kader Işık
Deaflympics 2013’te kardeşlerinin aksine madalya alamayan 20 yaşındaki Kader, başlarda karateyi sevmediğini belirtirken “Ben önceden karate nedir bilmiyordum. İşim ve maaşım vardı. Millî takımda olmak istemiyordum. İlk zamanlarda ailemden gelen baskıyı anlamadım. Millî takıma seçilince aklım başıma geldi. Artık çalışmalarıma devam ediyorum. İnşallah madalya kazanacağım” diyerek artık daha iddialı olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...