Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şarkıcı Zara ismini kaybetti

Şarkıcı Zara ismini kaybetti

MAGAZİN Haberleri

50'yi aşkın ülkede 1681 kez tescil edilen dünya markası 'Zara'nın şarkıcı Neşe Zara Beki'ye açtığı dava Yargıtay'ca onandı.

İspanyol giyim devi Inditex S.A.'nın 50'yi aşkın ülkede 1681 kez tescil ettirdiği dünya markası 'Zara' için şarkıcı Neşe Zara Beki ile Türk Patent Enstitüsü'ne açtığı 'marka hükümsüzlüğü' davası, Yargıtay'ca onandı. Inditex S.A.'nın 2009'da Ankara 2. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın dilekçesinde, şirketin 15 yıl önce 'Zara' markasının Türkiye'de tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvurduğu ve markanın artık Türkiye'de tanındığı belirtilmişti. TPE, İspanyol Zara ile sanatçı Zara'nın hizmetlerinin farklı olduğunu ve isimlerinin tüketiciler nezdinde karışıklığa yol açmayacağını belirterek davanın reddini istemişti. 28 Nisan 2003'te 'Zara' ibaresinin tescili için TPE'ye başvuran sanatçı Zara'nın avukatı da bu ismin müvekkili tarafından 1998'den yılından beri kullanıldığını belirtmiş, davacı markanın Türkiye'de tanınmış bir marka olmadığını öne sürmüştü. Mahkeme, yargılama sonucunda sanatçının 'Zara' adını 1998'de takma ad olarak aldığını, daha sonra nüfus kaydına tescil ettirdiğini belirtti. Mahkeme, sanatçının Inditex'in reklam gücünden haksız biçimde yararlanacağı ve satışlarını artıracağını da kararında açıkladı, bu nedenle davayı kısmen kabul etti. Hakim, sanatçının isminin sadece sanatsal faaliyetlerde kullanılmasına, diğer alanlarda kullanılmamasına karar verdi. İspanyol şirket, mahkemenin kararını temyiz etti. Ancak Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını onadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...