'Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti kesindir'

'Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti kesindir'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Sayın Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti, bir siyasi irade ve karar olarak kesindir' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye ziyaretinde kesinleşen bir durum olup olmadığına ilişkin olarak, "Sayın Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti, bir siyasi irade ve karar olarak kesindir. Ancak zamanlaması, bölgedeki gelişmeler ve Sayın Başbakanımızın takvimine göre şekillenecek" dedi. nbsp;Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) 22. Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Suriye konusuna değindi. Suriye'de yakın zamanda seçimle göreve gelmiş bir meclis görmeyi umduklarını belirten Davutoğlu, "Biz, yakın zamanda Suriye'de de seçimle başa geçmiş bir meclis olacağını umuyoruz. Güvenlik, istikrar, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi bizim de AGİT olarak gündemimizde olmalı" dedi. İslamafobia konusuna da değinen Davutoğlu, özellikle yeni güvenlik risklerine karşı Avrupa'daki ekonomik krizin ürettiği yabancı düşmanlığı ve İslamafobi'ya karşı, bir yumuşak güç olarak AGİT PA'nın devreye girmesini istediklerini söyledi. Davutoğlu, ayrıca Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı'nın yapılanmasının, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan Afganistan'a kadar olan kuşakta da ortaya çıkan demokratik dönüşüm taleplerine olumlu cevaplar vermek yönünde tecrübelerin paylaşılması noktasında çağrısında bulundu. Konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, AGİT'in, faaliyetlerine büyük önem verdikleri bir kuruluş olduğunu söyledi. İstanbul'da düzenlenen AGİT PA toplantısının, tarihi bir toplantı olduğunu belirten Davutoğlu, üyelere çalışmalarında başarılar diledi.
-"KAMBOÇYA'YA BÜYÜKELÇİLİK AÇACAĞIZ"-
Davutoğlu, Brunei'ye yapacağı seyahatten de bahsederken, Güneydoğu Asya'daki gelişmeleri inceleme imkanı bulacaklarını, bu vesileyle, Kamboçya gibi yeni büyükelçilik açacakları ülkelerin dışişleri bakanları ile de görüşeceklerini kaydetti.
-"TÜRKİYE BU DENGEYİ MUHAFAZA ETMİŞTİR, EDECEKTİR"-
Davutoğlu, "AGİT PA Başkanı "ifade özgürlüğü temel haktır, gösterilere orantılı şekilde müdahale edilmeli' dedi. Gezi Parkı olayları nedeniyle. Sizin yorumunuz nedir?" şeklindeki bir soru üzerine, şu yanıtı verdi:
"Bu konuda zaten gerekli açıklamayı yaptık. Özgürlükler ancak ve ancak hukuk devleti kurallarıyla hayata geçirildiğinde gerçek toplumsal barış zeminine katkıda bulunabilir. Yine hukuk devleti kuralları da özgürlüklerle ancak desteklenebilir. Türkiye her zaman özgürlükler ve hukuk kurallarını birlikte işletmiş bir ülkedir. Türkiye'de hiçbir zaman, bir dakika dahi özgürlüklere dayalı toplu gösterilere yasak getirilmemiştir. Bu süreçte Türk halkı olgunluğunu da göstermiştir. Barışçıl gösteri talepleri ile vandalizm yapanlar arasındaki ayrımı gözetemezsek, bu kez de hukuk devletini bazı Vandalizm yanlısı şiddet unsurlarına kurban etmiş oluruz. Bu dengi Türkiye muhafaza etmiştir, edecektir."
-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GAZZE ZİYARETİ-
Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye ziyareti konusunda netleşen bir durum olup olmadığı yönündeki bir başka soruya, "Sayın Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti, bir siyasi irade ve karar olarak kesindir. Ancak zamanlaması, bölgedeki gelişmeler ve Sayın Başbakanımızın takvimine göre şekillenecek" demekle yetindi. (ANKA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...