Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havada büyük gerilim, radarlar Türk jetlerine kilitlendi

Havada büyük gerilim, radarlar Türk jetlerine kilitlendi

GÜNDEM Haberleri

Türk F-16 jetleri ile Yunan M-2000 savaş uçakları arasında Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında üç tehlikeli karşılaşma anı yaşandı.

Ege Denizi üzerindeki uluslararası hava sahasında Türk savaş uçakları ile Yunan savaş uçakları arasında üç tehlikeli karşılaşma anı yaşandı. İlk olay Midilli Adası'nın batısına düşen hava sahası üzerinde meydana geldi. Eğitim uçuşu yapan Türk F-16 savaş uçağına Yunanistan'ın Tanagra hava meydanından kalkan savaş uçakları radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu. Taciz, iki dakika sürdü. nbsp;İkinci tehlikeli karşılaşma ise Sakız Adası'nın batısına düşen hava sahasında yaşandı. Yine Tanagra hava meydanından kalkan Yunanistan'a ait M-2000 savaş uçakları, eğitim uçuşu yapan Türk F-16'sını radarlarına kilitleyerek taciz etti. Bu taciz, havacılıkta uzun bir süre sayılan 11 dakika sürdü. Üçüncü taciz olayı ise Sakız Adası'nın güneyinde yaşandı. Yunan M-2000 jetleri, uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4E/2020 Türk savaş uçağına 3 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu. Genelkurmay Başkanlığı, taciz dosyasını Yunanistan Hükümeti'ni uyarması için Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...