Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook'ta arkadaşının arkadaşına dikkat

Facebook'ta arkadaşının arkadaşına dikkat

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook'ta yalnızca arkadaşlarınızın gördüğünü sandığınız kişisel verileri yabancılardan korumak için yapmanız gerekenler.

Facebook'a büyük ilgi, saldırganların kişisel veriler için iştahını kabartıyor. Sosyal medya sitesi üzerinde gerekli güvenlik nbsp;tedbirleri 'ayarlar' bölümünden yapılsa bile unutulmaması gereken noktalar var. Japon güvenlik yazılımları devi Trend Micro'nun Güvenlik Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Rik Ferguson, kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 maddeyi şu şekilde sıralıyor:
1. Bir arkadaşınızın duvarında paylaştığınız mesajın gizlilik ayarlarını kontrol etmezseniz, otomatik olarak 'arkadaşınızın arkadaşları' mesajınızı görebilecek şekilde ayarlanır.
2. Eğer sizin paylaştığınız şeyin altına herhangi bir Facebook kullanıcısı etiketlenirse, bu kişi tüm konuşmaları ve paylaşımınızı görüyor.
3. Kamuya açık bir etkinlik ya da sayfada bir paylaşımda bulunduğunuzda, bu paylaşımın gizlilik ayarlarını değiştiremezsiniz. Sadece o paylaşımı profilinizden kaldırabilirsiniz.
4. Gizlilik ayarları 'arkadaşlarımın arkadaşı' olarak belirlenmiş bir paylaşımı arkadaşınızın duvarına yerleştirdiğinizde, 'istemediğiniz' kişiler de o paylaşımı görecek. Çünkü onlar sizin arkadaşınız.
5. Paylaştıklarınız herkese açık olsun ya da sadece arkadaşlarınızın arkadaşları görebilsin, tanımadığınız birçok insanın sizi gördüğünü ve arkadaşlıktan çıkardığınız kişilerin bile sizi takip edebildiğini unutmayın. Ayrıca profilinize dışarıdan bakmayı unutmayın. 'Başkasının gözünden gör' seçeneğiyle profilinizin dışarıdan nasıl göründüğünüzü öğrenebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...