Polis Taksim'de kalabalığı dağıttı, 15 kişi gözaltında

Polis Taksim'de kalabalığı dağıttı, 15 kişi gözaltında

GÜNDEM Haberleri

Lice'deki olayları protesto eden ve BDP milletvekillerinin de içinde olduğu kalabalık bir grup Taksim Meydanı'nda toplandı. Polis 15 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde 1 kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayları protesto eden ve BDP milletvekillerinin de içinde olduğu kalabalık bir grup Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Polis gruba Meydan'ı boşaltması yönünde uyarıda bulundu ve ardından kalabalığa gözaltılar başladı.Taksim'de polis bu kez gaz ve su sıkmadı. Üzerlerine yürüdüğü eylemcileri yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltılarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken 15 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. BDP ve Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine binlerce Taksim'de binlerce kişi toplandı. BDP'li kalabalık da Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e ulaştı. Grupta milletvekilleri de yeraldı. Meydana protesto için bisikletli bir grup da geldi. Eylem nedeniyle polis, Taksim'de yoğun güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Anıtı ve "duran adam" eylemlerinin yapıldığı alanın çevresinde etten duvar ören polis, buraya girişlere izin vermedi. nbsp; BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, meydanda toplanan kalabalığı bir otelin çatısına çıkarak izledi. nbsp;
nbsp; İSVEÇLİ ÖĞRENCİ GÖZALTINDA nbsp;
Gözaltına alınanlardan biri de tatil için İstanbul'a gelen İsveçli Sarah Olsson. Polisin kalabalığı Siraselviler'e püskürttüğü anda gözaltına alınan Olssen, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek üzere elleri kelepçeli bir şekilde polis otobüsünde bekletildi. Olssen'in Stockholm'de JMK Stockholm Universitet'de öğrenci ve aynı zamanda serbest gazeteci olduğu öğrenildi.
Polis saat 21.00'da kalabalığa dağılması yönünde uyardı. Polis megafonlarından "Taksim Dayanışması eylemi sonlandırdı, meydanı tahliye etmezseniz müdahale etmek zorundayız" nbsp; uyarısı yapıldı. Ardından meydandaki kalabalık polis tarafından uzaklaştırıldı. nbsp; İlerleyen saatlerde çevik kuvvet İstiklal Caddesi'ne girişleri kapattı.
GALATASARAY MEYDANI'NDAN TAKSİM'E YÜRÜDÜLER
Galatasaray Meydanı'nda toplanan kalabalıkta BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyye Önder, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de yeraldı. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüdü.
Grup adına açıklama yapan BDP Mileltvekili Sırrı Süreyya Önder, "Barışa niyetli olan hiç kimse karakollar yapmakla zaman harcamaz. Barışa niyetiniz varsa, gönüller yapmanız lazım. Gönül yapmıyor karakol yapıyorsanız, bunun samimiyetini insanlar sorgular. Dün bu karakollara itiraz eden ve barış talep eden bunu da silahsız sivil bir şekilde dile getiren bir halkın üzerine ateş açılmıştır" dedi.
"Yaralıların ve hayatını kaybeden Medeni kardeşimizin aldıkları yaralar, hep sırtlarından aldıkları yaralardır" diyen Önder, "Barış böyle gelmez. Nasıl geleceği konusunda, bin türlü önerimiz olabilir. Ama böyle gelmeyeceğinden hepimiz eminiz. Tarih emin. Biz PDK Bileşenleri olarak, buradan hükümete; bu son derece zalim olayı bir şekilde bu politikalarını yeniden gözden geçirmek için bir sebebe dönüştürmelerini istiyoruz. Kürt halkı silahlı mücadele yerine, demokratik siyaset yapmak talebini, bir tek bütün Türkiye'nin demokratikleşmesi karşılığında kabul etti. Bundan daha meşru Bundan daha haklı hiç bir talep olamaz. Onun için bu çağrımız son derece önemli ve tarihseldir. Gezi direnişi başladığından beri ne söylediysek, hükümet daha sonra söylediğimiz noktaya geldi. Yapmayın dediğimiz şeyi yaptılar. Direnişi büyüttüler. Gezi direnişinden beri hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bütün bu demokrasi direnişini kutluyor ve salmlıyoruz. Hükümeti de akli selime davet ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...