Bu ne biçim ateşkes

Düzenleyen:
Bu ne biçim ateşkes

GÜNDEM Haberleri

Sadece 1 hafta önce ateşkes yapılan Doğu Guta’ya Esad ve Putin bomba yağdırdı. Çoğu çocuk 10 kişi öldü, 50 de yaralı var.

Suriye’de Esad rejimi ve Rus savaş uçakları, “çatışmasızlık bölgeleri” içinde yer alan, ateşkes ilan edilen Doğu Guta’yı vurdu. Savaş uçaklarının önceki gece geç saatlerde Arbin beldesine düzenlediği saldırılarda, çoğu çocuk 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Rus savaş uçakları Arbin kasabasındaki yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırıda sekiz güdümlü füze kullandı. Saldırı sonucu evler ve kamu binaları tahrip oldu. Rusya EL Gota’nın doğusunda Tirma, Neshebiya ve Howsh Dewara kasabalarını da bombaladı. Çocukların katledildiği saldırılarla ateşkes anlaşması da ihlal edildi. Guta bölgesi, 5 yıldır rejimin kuşatması altında bulunuyor. Rus haber ajansı RIA Novosti, geçen hafta Rusya Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberinde, Mısır’ın ara buluculuğuyla Kahire’de bir araya gelen Rus yetkililer ve “Suriyeli ılımlı gruplar” arasında şiddeti tırmandırmamak için anlaşma imzalandığını duyurmuştu. Bunun üzerine Beşşar Esad rejimi, Guta’ya saldırılmayacağını bildirmişti. Fakat iki koldan yapılan saldırılarda ateşkes hiçe sayıldı sadece bir hafta sonra onlarca masum katledildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...