Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk iş adamı, Dubai Şeyhi'nin bankasını aldı

- Güncelleme:
Türk iş adamı, Dubai Şeyhi'nin bankasını aldı

Ekonomi Haberleri

Aksoy Holding, Dubai Şeyhi El-Maktum'un TAİB Bank'ını aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, BDDK'dan onay aldıklarını açıkladı.

Aksoy Holding, Dubai Şeyhi El-Maktum'un sahibi olduğu TAİB Bank'ı alarak bankacılık sektörüne girdi. CNBC-e'nin sorularını cevaplayan Aksoy, nbsp; şimdiye kadar "enerjinin hamalı" olarak çalıştığını, hala o nokada olduğunu söyledi. Aksoy nbsp; "Bizim işimiz enerji. Bu bankayı çok büyütmemek lazım, bu küçük bir yatırım bankası. Bu bir giriştir. Şimdilik almıştır. Fakat bundan sonra bu bankayı nasıl büyütebilir. Bu hiçbir zaman bir mevduat bankası değildir, bir yatırım bankasıdır. Alınmış bir yan iştir. Bizi bankacı sayamazsınız. Aldığımız bu bankayı yabancı ortaklarla büyüteceğiz. Belki de kontrol bizden çıkacak yabancı ortaklara gidecek. Bu bizim know-how'ımız değil. Yabancı ortaklarla büyümeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Aksoy, Şahdeniz 2 sahasını işleten konsorsiyumun tercihini Batı Nabucco yerine Transadriyatik Boru Hattı'ndan yana yapmasının ardından Nabucco projesinin bittiğine dair yapılan yorumları da değerlendirdi. Aksoy, "Nabucco bitti demeye gerek yok. Azarbaycan'dan gelen gazın miktarı TANAP ile birlikte 16 bcm civarında olacak. Bunun 6 bcm'i Türkiye'de kalınca geriye kalan 10 bcm TAP için uygun miktar. Nabucco'nun beklentisi biraz daha fazlaydı. O boru hattının yapılmasında ihtiyaçları olan milyarın ben 15-16 hatta 20 bcm olduğu kanaatindeyim. Bu demektir ki arkadan gelecek diğer takviyelerle ki bunun arkasından Irak gazı gelecektir, Azerbaycan'ın belki çok daha fazla miktarlarda çıkan gazları, İsrail gazı gelecektir. Bunlar Nabucco'nun tekrar canlanmasına sebebiyet verebilir" dedi.
TANAP'TA SIKINTI nbsp; YOK
Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Aksoy, TANAP'ta bir sıkıntı görmediklerini belirterek, belirlenen takvime uyulacağını öngördü. Aksoy'a göre konsorsiyum yatırıma hemen geçecek.
PETROL FİYATLARI
Dolar kurundaki artışın petrol fiyatlarına baskı nbsp;oluşturup oluşturmayacağını da değerlendiren Aksoy, dünyada büyümenin yavaşlamasının yanı sıra petrol üretiminde büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.
Talebin kısıtlı kalacağından dolayı petrol fiyatlarında bir artış yaşanmayacağını öngören Aksoy, "Kurun yansıması doğalgaz ve petrol girdisini etkiler. Kurun bıradan ileri gitmesi için bir neden göremiyorum. İnşallah kur da petrol fiyatları da düşer zam değil belki indirim görürüz" dedi.
RUSYA TÜRKİYE'YE İNDİRİM YAPAR MI?
Aksoy, AB'ye verdiği doğalgazda indirime giden Rusya'nın Türkiye'yi kaybetmek istemeyeceğini söyledi. Aksoy "Rusya artık piyasasını alternatif çözümlerle kaybetmemek için Türkiye'nin isteklerine uyum sağlamaya çalışacaktır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...