BDP'li vekillerden Taksim'deki eylemcilere destek

/ Kaynak: İHA
BDP'li vekillerden Taksim'deki eylemcilere destek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için aralarında BDP'li vekillerinde bulunduğu, eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

nbsp;Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için binlerce kişi Taksim'de toplandı. Akşam saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanan aralarında BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder'inde bulunduğu kalabalık bir gurup taksim meydanına yürüdü. Lice'deki olayları protesto eden grup adına BDP milletvekili Tuncel ile Önder İstiklal Caddesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra Taksim Meydanı'na yürüyerek Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine meydanda toplanan kalabalıkla bir araya geldi. Eylem nedeniyle polis, Taksim'de yoğun güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Anıtı ve "duran adam" eylemlerinin yapıldığı alanın çevresinde etten duvar ören polis, buraya girişlere izin vermedi. Taksim Meydanında duran kalabalığa burada Taksim Dayanışma yetkilileri tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamalarının ardından kalabalığın bir kısmı 20.30 sularında meydandan ayrılmaya başladı. Meydandaki kalabalığın azalmasıyla polis alandan çekilerek meydanı trafiğe açmak istedi.Bu sırada Taksim meydanında ayrılmayan bir gurup eylemci trafiğin açılmasına engel olunca polisler tarafından uyarıldı. Yaklaşık yarım saat boyunca kalabalık gurubu dağılması konusunda anonslar yapan polis ekipleri daha sonra kalkanları ile grubu İstiklal Caddesi girişine doğru püskürterek meydan trafiğini açtı. Gruptakilerin bir süre sonra tekrar Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin birleştiği alana gelerek slogan atmaya başlaması üzerine polis ekipleri yine "dağılın" uyarısı yaptı. Uzun süre grubun dağılmasını bekleyen guruba polis müdahale etti. Meydanda gaz ve su sıkmayan polis grubun üzerine yürüyerek yakaladığı eylemcileri gözaltına aldı. Daha sonra gurup ile polis arasında Sıraselviler tarafında kovalamaca yaşandı. Sıraselviler gurubu kovalayan polis ekipleri burada kısa süreliğine biber gazı sıktı. Polis daha sonra guruptakilere boyalı mermilerle müdahale etti. Polis Cihangir'e kadar grubu kovalarken burada kafede oturan bir kadın gurubu kovalayan polise tepki gösterdi. Oturduğu kafeden dışarı çıkan kadın polislere gaz atmayın burada çocuk var dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...