350 hektar küle döndü

Düzenleyen:
350 hektar küle döndü

YAŞAM Haberleri

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgârın etkisi sebebiyle halen kontrol altına alınamadı.

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgârın etkisi sebebiyle halen kontrol altına alınamadı. Yangına 7 helikopter ve 3 amfibi uçak ile havadan müdahale ediliyor. Helikopterler su dolumunu Ergenli Barajı’ndan yapıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle söndürme çalışmalarını yürütüyor. Yangının Lütuflar ve Kızılkeçili Mahallesi’ne çok yakın olduğu ancak ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. Vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. Urla ilçesinde de çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangını, uzun süre kontrol altına alınmadı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bayındır’da 300, Urla’da da 50 olmak üzere şimdiye kadar 350 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...