Filistinliler demir bariyerlerin kaldırılmasını kutluyor

Düzenleyen:
Filistinliler demir bariyerlerin kaldırılmasını kutluyor

DÜNYA Haberleri

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişleri kontrol altına almak için kullandığı, elektronik detektör ve demir parmaklıkları kaldırması Filistinliler tarafından sevinçle karşılandı. Filistinliler Mescid-i Aksa’nın kapılarına Filistin bayrakları astı.

Filistinliler 14 Temmuz’dan itibaren sürdürdükleri protestolarına dün gece Mescid-i Aksa’nın Aslanlı kapısında namaz kılarak sürdürdü. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girişi kontrol için yeni tedbirler alıp almadığının kesin olmadığı belirtildi.

Eski Kudüs civarında toplanan binlerce Filistinli slogan atarak, korna çalarak bu olayı kutladı. Havai fişekler atıldı, Filistin bayrakları Mescid-i Aksa’nın kapılarına asıldı. İsrail’in Mescid-i Aksa girişinde uyguladığı tedbirlerin kaldırması sivil toplum hareketinin bir zaferi olarak yorumlandı. Dini liderlerin Müslümanların Mescid-i Aksaya girişlerine izin verip vermeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...