Gezi işe yaramadı, yeni planı devreye soktular

Gezi işe yaramadı, yeni planı devreye soktular

GÜNDEM Haberleri

Lice'de 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı karakol baskını Gezi olayları gibi 'tesadüfler'le dolu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir grubun karakol yapımını protesto etmek istemesiyle başlayan olayların detayları ortaya çıktı. 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı karakol baskını, Gezi olayları gibi kusursuz tesadüflerle dolu. İşte dikkat çeken ayrıntılar. gt; Hafta ortasında Jandarma ve Emniyet istihbarat, Diyarbakır Valiliğini bölgede provokatif eylemler olacağı konusunda uyardı. Uyarılanlar arasında Lice Kaymakamı Özer Özbek de yer aldı. Özbek, çarşamba günü saat 10.00 civarında BDP'li Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin'i arayarak alınan istihbarat raporu konusunda kendisine bilgi verilip verilmediğini sordu. Aytin, kendisine böyle bir bilginin ulaşmadığını ifade etti. Özbek, provokasyonlara karşı bölgeye BDP teşkilatında yer alan isimlerin gönderilmesini istedi.
gt; Baskın düzenlendiği sırada başka bir köyde yangın ihbarı yapılarak ilgi o bölgeye kaydırıldı. 112'ye yapılan bir başka ihbarda Kayacık yerine Uçarlı köyünde yaralılar olduğu söylendi. Bu yüzden bölgeye müdahale gecikti. nbsp;
gt; 15'erli PKK'lı iki ayrı grubun Silvan'da baraj bölgesine hareket ettiği ve eylem hazırlığında olduğu yönünde ihbarlar geldi. Olay yerine giden güvenlik birimleri herhangi bir olağanüstü duruma rastlamadı. nbsp;Karakola saldırı yapılacak diye dün gün boyunca sürekli ihbarlar yapıldı.
gt; Karakol komutanının odasının yanında el yapımı bomba bulundu. Parmak izleri incelemeye alındı. Görgü şahitleri, Kayacık karakolunun karşısındaki tepeden kalabalığa rastgele ateş açıldığını söyledi. Medeni Yıldırım da bu sırada öldü. Böylece başka bir elin tetiğe bastığı şüphesi güçlendi.

TALİMAT BAHOZ ERDAL'DAN
gt; "Bahoz Erdal" kod adlı PKK'lı Fehman Hüseyin'in telsiz konuşmalarına "Karakol inşaatlarının yapımını durdurmak hayati önemde" şeklinde yansımıştı. Örgütün, saldırıya açık karakolları yeniletmeme talimatını tekrarladığı ve bu kez sivil halkın kullanılmasını istediği tespit edildi.
gt; 21 aydır Lice'de görev yapan Kaymakam Özer Özbek'in görev süresinin bitimine 2 hafta kaldı. Özer, Lice'yi atamalar sırasında 1. sırada göstermişti. Lice Cumhuriyet Savcısı'nın görev süresi ise, 4 Temmuz'da bitiyor. nbsp;Bu noktaya dikkat çeken bölge halkı, olayın üzerinin kapatılmasından endişe duyuyor.
gt; Gezi olaylarında olduğu gibi Lice olaylarında da sosyal medya provokasyon ve dezenformasyon için kullanıldı. Olayların hemen ardından "direnlice", "katildevlet" etiketleri açılarak çok sayıda tahrik edici tweet paylaşıldı.

1993?YILINI HATIRLATTI
O zaman da süreç baltalanmıştı!..
Lice, uyuşturucu trafiğinin hareketli olduğu yerlerden biri. Olayda yaralanan üç kişinin de uyuşturucu ticaretinden sabıkası var. nbsp;Ölen Medeni Yıldırım'dan ve yaralılardan alınan mermi çekirdekleri incelemeye alındı. Hem karakolun kamera kayıtları hem de BDP'nin elindeki görüntüler titizlikle izleniyor. Lice'deki olaylar, akıllara ülkenin kana bulandığı 1993 yılını hatırlattı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Kürt meselesini çözmek için yaptığı hamleler sırasında yine Lice'de olaylar çıkmıştı. 1993 yılında yaşanan olaylarda 18 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, helikopterle gittiği olay yerinde, keskin nişancı tüfeğiyle açılan ateş sonucu şehit edilmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...