Ramazanda pidenin fiyatı 2 lira

- Güncelleme:
Ramazanda pidenin fiyatı 2 lira

Ekonomi Haberleri

Yaklaşan ramazan ayı ile birlikte, beklenen pide fiyatları da açıklandı. Fırıncılar Odası, 450 gram pidenin 2 liradan satılacağını bildirdi.

Türkiye Fırıncılar FederasyonuBaşkanı Halil İbrahim Balcı, bu yıl ramazan pidesinin 2 liradan satılacağını açıkladı. Bu fiyat, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10'luk bir artışa denk geliyor. nbsp;Maliyetlerin artmasıyla ekmeğe zam yapmak durumunda kaldıklarına dikkati çeken Balcı, "Daha önce 300 gramı 1 liradan satılan ekmek, şimdi de 250 gramdan satılacak. Geçen yıl 500 gram olan Ramazan pidesi de bu yıl 450 gram olarak 2 liradan satışa sunulacak" dedi. nbsp;Öte yandan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ramazan ayında zam fırsatçılığı yapanlara ve halkın sağlığını tehdit edecek gıdaların satışını yapmak isteyenlere göz açtırmayacaklarını söyledi. Eker fırsatçılara karşı halkın da uyanık olmasını istedi. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin de et, nbsp;süt, bakliyat ile meyve ve sebze ürünlerine ramazan ayı dolayısıyla yapılacak zamların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirterek, yetkilileri ve kamuoyunu ramazan fırsatçılığına izin verilmemesi konusunda uyardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...