Somali'ye 200 yataklı Türk hastanesi

Somali'ye 200 yataklı Türk hastanesi

DÜNYA Haberleri

Kuraklık ve açlığın vurduğu Somali'ye 'Türk Hastanesi' şifa dağıtacak. Mogadişu'da inşaatı süren hastanenin her odasında banyo olacak.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Afrika ülkesi Somali'ye büyük önem veren Türk yetkililer, yapılan yardımlara bir de hastane binası ekledi. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre kuraklık ve açlığın vurduğu Mogadişu'da yapımına başlanan 200 yatak kapasiteli Türk Hastanesi bu yıl tamamlanarak hizmete girecek. 16 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 6 bloklu tesiste hasta odaları en fazla 4 kişilik olacak. Her oda içinde tuvalet ve banyo bulunacak. nbsp;Öte yandan diğer ülkelerle işbirliğine ağırlık veren Bakanlık, 60 ülke ile 100 ayrı çalışma yürütüyor. Bu sayıyı ikiye katlayacak olan Bakanlık, 20 civarında olan teknik ve insani yardım sağlanan ülke sayısını da 40'a çıkaracak. nbsp;Öte yandan Türkiye, nbsp;Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) aracılığı ile Sudan Güney Darfur Eyaletinin Başkenti Nyala'ya 150 yatak kapasiteli hastane inşa etti, hastanenin tıbbi ekipman ve cihaz ihtiyacını karşıladı. Ayrıca Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına 2 ambulans hibe eden TİKA, Moritanyalı 22 sağlık görevlisinin de Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde kısa süreli mesleki eğitim görmelerini sağladı. Karadağ'ın Kolaşin Belediyesi ve Kolaşin Sağlık Müdürlüğünün talebi üzerine de hibe edilen kar kızağı, bir manastırdaki din adamlarının hastaneye ulaştırılmasında da kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...