Kuru yemişler ansiklopedide
KÜLTÜR - SANAT Haberleri
Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 33 kişilik bir yazar kadrosu kültür dünyasına farklı bir referans eser kazandırdı.
Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 33 kişilik bir yazar kadrosu kültür dünyasına farklı bir referans eser kazandırdı. Bir yıllık çalışma neticesinde Overteam Yayınları tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk ‘Kuru Yemiş Ansiklopedisi’ okuyucuyla buluştu. Eserde, 400 yıl öncesinden günümüze ulaşan yemekler, şarkılar, atasözleri, tarihi kavramlar, renk adları gibi kuru yemişin başrolde olduğu, tarihî çizimler ve fotoğraflarla desteklenen 550 madde yer alıyor. Tadım’ın desteğiyle neşredilen ansiklopedi, kuru yemişin dünya tarihindeki ve cemiyet hayatındaki yerini birçok sahada yapılan incelemelerle okuyucusuna aktarıyor.