Gezi'nin zehir fırsatçıları

Gezi'nin zehir fırsatçıları

GÜNDEM Haberleri

Polisin Gezi Parkı olaylarıyla meşgul olmasını fırsat bilen uyuşturucu tacirlerinin, 1 ton 150 kilo esrarı Doğu illerinden İstanbul'a sevk ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 3 aylık çalışması sonucu gerçekleştirilen operasyonda 1 ton 150 kilo esrar ele geçirildi. Zehir tacirlerinin uyuşturucu sevkiyatı yapacağını tespit eden polis, şüphelileri Diyarbakır'dan itibaren takip etmeye başladı. Saman dolu bir TIR içerisine yerleştirdikleri esrarı İstanbul'da piyasaya sürmek isteyen 2 nbsp;şüpheli Diyarbakır'dan yola çıktı. Şüphelileri takip eden polis Pendik'te uyuşturucu yüklü TIR'a baskın yaptı. Baskında 19 ton saman arasından ele geçirilen uyuşturucunun İstanbul'da ele geçirilen en yüksek miktarda esrar olduğu öğrenildi. Polisin 2012'de yaptığı operasyonda ele geçirilen 518 kiloluk esrar en yüksek esrar yakalamasıydı. nbsp;Doğu'dan gelen esrarın hedefinde Avrupa yakasındaki ilçelerin olduğu öğrenildi. Zehir tacirlerinin esrarı Bağcılar, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Başakşehir'de torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına satmak istedikleri öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şoför Sadettin K., uyuşturucudan haberinin olmadığını belirterek serbest kalırken Nevzat K. ise tutuklandı. Serbest kalan Sadettin K. hakkında savcı itirazda bulundu.Uyuşturucu satıcılarına yönelik 2012 yılında Türkiye genelindeki operasyonlarda ilk 6 ayda 23 ton 663 kilo, yılsonuna kadar ise 74 ton 605 kilo esrar ele geçirildi. Zehir tacirlerine yönelik 2013 yılı ilk altı ayda gerçekleştirilen operasyonda ise 60 ton 160 kilo esrar ele geçirildi. Uyuşturucu raporlarında 22 -27 Haziran arası yapılan operasyonlar dikkat çekti. Bu süre içerisinde Türkiye'de 5 ton 581 kilo esrar ele geçirilir bu sürede ele geçirilen uyuşturucu miktarı dikkat çekti. Gezi Parkı olayları çerçevesinde taşkınlıkları önlemeye çalışan polisin, bu alana yönleneceğini düşünen zehir tacirleri bu süre içerisinde yüklü sevkiyatlar yapmaya kalktı.Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Programı UNDCP'nin verilerine göre dünya genelinde 185 milyon uyuşturucu kullanıcısı bulunuyor. Uyuşturucu kullananların yüzde 81'i olan 150 milyon kullanıcının esrar kullandığı tespit edildi. Türkiye genelinde ise uyuşturucu müptelalarının yüzde 95'inin esrar kullandığı öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...