'Birkaç hafta içerisinde 'Gezi' öncesine döneriz'

- Güncelleme:
'Birkaç hafta içerisinde 'Gezi' öncesine döneriz'

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı olaylarına rağmen sektör olarak yollarına devam ettiklerini anlatan Osman Ayık, satışların eski seviyelere doğru hızla toparlandığını söyledi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Gezi Parkı olayları başlamadan önceki 2013 turizm sezonu görüntüsünü birkaç hafta içinde yakalayacağız" dedi. TÜROFED'in 3. Dönem 22. Yönetim Kurulu toplantısı, Fethiye Otelciler Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan TÜROFED Başkanı Ayık, yönetim kurulu toplantılarının her birini farklı bölgelerde yaparak sektör içi kaynaşmayı sağladıklarını söyledi. Gezi Parkı olaylarına rağmen sektör olarak yollarına devam ettiklerini anlatan Ayık, "Gezi Parkı olayları başlamadan önceki 2013 turizm sezonu görüntüsünü birkaç hafta içinde yakalayacağız. Bununla ilgili yavaş yavaş sinyallerde almaya başladık. Satışlar eski seviyelere doğru hızla toparlanmaya başladı" diye konuştu. Ayık, olayların başladığından bugüne kıyı bölgelerde bir sıkıntı yaşanmadığını dile getirerek, sektörde de bugüne kadar kayda değer bir iptal olmadığını, sadece ileriye dönük rezervasyon akışlarında bir takım sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yoğun bir iş birliği içinde faaliyetlerine devam ettiklerine işaret eden Ayık, "Özellikle önümüzdeki yıllara dönük Türkiye'nin imajı ve ilgili bir takım çalışmaları bakanlığımızla yürütüyoruz. Almanya ve Rusya'ya yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. İngiltere'ye de ziyaretimiz olacak" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...