Trabzon'a ahşap oymacısı

Düzenleyen:
Trabzon'a ahşap oymacısı

SPOR Haberleri

30 yaşına gelmiş olsa da hızından ve gücünden hiçbir şey kaybetmedi. Slovak yıldız, Trabzonspor’un orta saha sertliğini ve kalitesini birkaç adım yukarı taşıyacaktır

> Hilmi Hakan Kahraman
hhkahraman@trscouts.com


İlk profesyonel sözleşmesini altyapısından yetiştiği Podbrezova kulübüyle yapan Juraj Kucka, 19 yaşına geldiğinde Slovakya U21 Millî Takımı kadrosunda yer bulmaya başladı. Podbrezova sonrası sırasıyla ülkesinin önde gelen takımlarından Ruzomberok ve Çek devi Sparta Prag formaları giydi. Sparta Prag’a yaptığı transfer Slovakya A Millî Takımı’nda rahat yer bulmasına yardımcı oldu. Sparta Prag’da hem lig hem de Avrupa Kupalarında ortaya koyduğu performansla dikkat çekmeyi başaran Kucka, Ocak 2011’de 4 milyon avro bonservis bedeliyle Genoa’ya transfer oldu. 
Genoa’da asıl yeri olan orta sahanın ortasının dışında farklı mevkilerde de görev aldı. Sağ ve sol kanatta da oynadı ve bu roller oyununun çeşitlenmesinde faydalı oldu. En yüksek performansını orta sahanın ortasında verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İtalya’da dördüncü senesine girecekken Inter’e transferi gündeme geldi. 5 yıllık imza atılacakken Inter bu transferden son anda vazgeçti. Aynı sezonun 37. haftasında Genoa, evinde Inter’i ağarlarken son dakikadaki golüyle Genoa’yı 3-2’lik galibiyete taşıyan Kucka, âdeta Inter’den intikamını alıyordu.  
2015 yazında Kucka’nın dikkatini en fazla çeken teklifler Bursaspor ve Beşiktaş’tan geldi. Hatta yeşil-beyazlı kulübe imzaya ramak kalmasına karşın Milan CEO’su Adriano Galliani’den gelen bir telefon ile son anda Türkiye’de gelmekten vazgeçti. Slovak yıldız çocukluk yıllarının Manchester United ile birlikte en değerli kulübü olduğunu söylediği İtalyan ekibi Milan’a 3 milyon avro karşılığında transfer oldu. 
Kucka’nın kendine örnek aldığı isim Paul Scholes… Manchester United sempatizanlığı da Paul Scholes ve Alex Ferguson’dan kaynaklanıyor. Formasının arkasında ‘Kucka’ değil ‘Kuco’ yazıyor. Anaokulundan beri kendisine verilmiş takma isim bu. Tam isminin Türkçe okunuşu YURAY KUTSKA. Ancak arkadaşları ona KUTSO diye sesleniyor. 
Çocukluk ve gençlik yıllarında ilgilendiği 3 seçenek vardı: Futbol, buz hokeyi ve ahşap oymacılığı. Buz hokeyi, Slovakya’nın geleneksel sporlarından bir tanesi. Kucka’nın ahşap oymacılığına olan ilgisi ise yaşadığı bölgedeki orman zenginliğinden kaynaklanıyor. Ahşap oymacılığını bir hobi olarak görerek futbolu profesyonel işi olarak seçti. Slovakya iyi bir buz hokeyi oyuncusunu ve üst düzey bir ahşap oymacısını kaybetmiş olabilir ancak çok önemli bir orta saha oyuncusunu kazanmış durumda. 
30 yaşına gelmiş olsa da hızından ve gücünden bir şey kaybetmiş değil. Çok sert bir oyun tarzı olmasına rağmen Milan dönemine gelene kadar kart sayısını dengeleyebiliyordu. Milan’da ise kart sayısı ciddi anlamda arttı. Oyun içinde takımını eksik bırakmamaya özen gösteren bir isim. Kariyerinde 300’den fazla maça çıkmış ve 5 kırmızı kart görmüş durumda. Karakteri ve yeteneği ile Trabzonspor’a büyük etki yapacaktır. Takımın orta saha sertliğini ve kalitesini birkaç adım yukarı taşıyabilir. TrScouts platformu olarak, Kucka’nın geçtiğimiz yıllarda yaşadığı sakatlıkların tekrar etmemesi halinde, Trabzonspor’un geçen sezonki inişli çıkışlı performansının bu sezon yaşanmaması adına çok önemli bir yapı taşı olacağına inanıyoruz.  
Not: TrScouts İtalya gözlemcisi Turan Ege Göker’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

KÜNYESİ: 
Doğum Yeri:
Bojnice (Slovakya)
Doğum Tarihi:
26.02.1987 (30 yaşında)
Boy - Kilo:
1,86 m - 83 kg
Mevcut Piyasa Değeri:
9 milyon €
Maksimum Piyasa Değeri:
9 milyon € 
Kariyer:
Takım Sezon Maç Gol
Podbrezova 2006-07 42 3
Ruzomberok 2007-08 48 8
Sparta Prag 2009-11 63 14
Genoa 2011-2015 127 9 
Milan 2015-17 67 5
Slovakya 2008- 55 6
 
Artıları: 
∂ Güçlü fiziği ve bunu hızıyla birleştirebilmesi.
∂ Hava topu hâkimiyeti ve ikili mücadelelerdeki başarısı.
∂ Hırsı ile sahada basmadık yer bırakmaması.
∂ Takımı için her şeyi yapabilecek karakteri ve bunu saha dışına da yansıtması.
∂ Pas yüzdesini uzun paslara da yansıtıyor olabilmesi.
 
EKSİLERİ: 
∂ Gençliğinden beri süregelen diz sakatlıkları.
∂ Sakatlıklar sebebiyle kaçırdığı maç sayısının son sezonuna kadar ortalama 8’i bulması.
∂ Son 2 sezonda gördüğü kart sayısının yükselmesi.
∂ Yaşına göre ödenen yüksek bonservis bedeli

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...