Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hulusi Akar İdlib teftişinde

Düzenleyen:
Hulusi Akar İdlib teftişinde

GÜNDEM Haberleri

İdlib'deki çatışmaların Türkiye sınırlarına yaklaşmasının ardından Org. Hulusi Akar, Org. Salih Zeki Çolak ile birlikte Hatay ve Şanlıurfa'daki birlikleri inceledi.

Amerika'nın PKK/PYD'ye yaptığı silah ve teçhizat desteğinin ardından Türkiye, sınır hattını batı illerinden takviyelerle güçlendirmişti. Son olarak İdlib'de Türkiye'nin terörist örgüt olarak kabul ettiği El Nusra'nın uzantısı Heyet-ül Tahrir Şam ile Ahrar-üş Şam arasında artan çatışmaların Türkiye sınırlarına yaklaşması teyakkuzu daha da arttırmıştı.

SINIRDA ÜST DÜZEYDE TEYAKKUZ

Heyet-ül Tahrir Şam'ın diğer grupların sahip oldukları yerleri ele geçirerek bölgede üstünlük kurmasıyla da tüm dikkatler Türkiye sınırına yakın olan bu kente çevrilmişti. Fırat'ın batısında Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ'ın temizlenmesinden sonra sınırlarımıza bir başka terörist örgütün yaklaşması, üst düzeyde teyakkuz oluşturdu.

AKAR BÖLGEYE GTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte dün ve önceki gün Hatay ve Şanlıurfa'ya gitti. Komutanlar, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Narlıca 2'nci Hudut Alay Komutanlığı, Kıyıgören Hudud Karakolu, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundular. Öte yandan, TSK, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde de güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç eden halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlerini sürdürüyor.

Hulusi Akar'dan İdlib Teftişi ile ilgili görsel sonucu
GERİ DÖNÜŞLER SÜRÜYOR

Fırat Kalkanı kapsamında kontrol altına alınan 2 bin 15 kilometrekarelik alanda güvenliği TSK destekli ÖSO güçleri sağlıyor. Bir yandan da insani ve alt yapı destekleri kesintisiz sürdürülüyor. Halen, DEAŞ terör örgütünden geride kalan patlayıcı ve mayınların temizlenmesi faaliyetlerine de Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde devam ediliyor.
(Kaynak: Yenişafak)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...