Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'nin AB üyeliği siyasi sebeplerle geciktiriliyor'

/ Kaynak: CHA
'Türkiye'nin AB üyeliği siyasi sebeplerle geciktiriliyor'

Politika Haberleri  / CHA

Egemen Bağış, 'Türkiye'nin AB üyeliği siyasi sebeplerle geciktiriliyor. Bugüne kadar hiçbir ülkenin önüne çıkarılmadığı kadar engel ve barikatlar kondu.' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve BaşmüzakereciEgemen Bağış, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği siyasi sebeplerle geciktiriliyor. Bugüne kadar hiçbir ülkenin önüne çıkarılmadığı kadar engel ve barikatlar kondu." dedi. nbsp;Hırvatistan'ın Avrupa Birliğine üyelik törenlerine katılmak için Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 09.05'de Zagrep'e giden Egemen Bağış, Atatürk Havalimanı VIP salonun da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. nbsp;Türkiye'yi temsil etmek için Bakanlık Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak ile Zagrep'e hareket ettiklerini ifade eden Egemen Bağış, "Hırvatistan'ı tebrik ediyoruz. Gönül isterdi ki müzakerelere başladığımız Hırvatistan ile birlikte üye olalım." dedi. Türkiye'nin üyelik sürecinde bugüne kadar hiçbir ülkenin önüne çıkarılmadığı kadar engel ve barikatlar kurulduğunu söyleyen Bağış, "Türkiye'nin üyeliği siyasi sebeplerle geciktirilmeye çalışılmıştır. Tabi Türkiye'nin büyük olması, güçlü olması, üye olduğunda Avrupa Birliği'nin en önemli ve en büyük ülkelerinden olacak olması Avrupa'daki bazı çevreleri endişelenmektedir. Ama şu da bir gerçektir ki Türkiye, Avrupa Birliği reformları konusunda kararlıdır. Avrupa Birliği'nin ilerleme raporları dahi Türkiye'yi eleştirirken, Türkiye'nin reformlarını yerine getirdiğini itiraf etmektedir. Türkiye için Avrupa Birliği'nin süreci sonucunda çok daha önemlidir. Bu süreç bizim daha demokratik, daha şeffaf, daha saygın bir ülke olmamız açısından son derece önemlidir" şeklinde konuştu.


Beşiktaş'ın Hırvat bir hocayla anlaşmasını güzel bir tevafuk olarak nitelendiren Bağış, Beşiktaş ve diğer futbol takımlarına başarılar diledi. "Ümit ederim ki Avrupa Birliği standartlarında temiz bir futbolla Türk seyircisini bu sezon bütün takımlarımız kucaklayacaktır. Bundan sonraki süreçte de bizim reformlara odaklanacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Durmak yok reforma devam." ifadelerini kullandı.


Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...