Husiler top mermisiyle saldırdı: 9 ölü

Husiler top mermisiyle saldırdı: 9 ölü

DÜNYA Haberleri

Yemen'in Taiz ilinde Husilerin top mermisiyle düzenlediği saldırıda yönetim yanlısı 9 askerin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.

Yönetim yanlısı "Abdurrahman Şükri Tugayları" Sözcüsü Abdullah eş-Şa'bi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husi militanların Taiz iline bağlı El-Muha kenti ile Halid bin Velid Karargahı arasında hükümet güçlerine ait mevziye top mermisiyle saldırı düzenlediğini belirtti.
Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin, yönetim yanlılarının geçen hafta ele geçirdiği karargahı geri almak için arka arkaya saldırılar düzenlediğine dikkati çeken Şa'bi, son saldırıda 9 askerin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını kaydetti.
Öte yandan Husilere ait SABA haber ajansı, askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, yönetim yanlısı güçlerin yeni askeri kazanımlar elde ettiğini, Halid bin Velid Karargahı'nın doğusunda kalan Muha Kavşağı bölgesine doğru ilerlediğini duyurdu.
Haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Muha Kavşağı'nda düzenlediği saldırılarda Husilerden ölenlerin olduğu kaydedildi.
Orduya bağlı internet sitesi de Marib iline bağlı Sirvah'ta Husiler ile ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 7 Husi'nin öldüğü ve yaralananların olduğu bilgisini verdi.
Yemen'de 2014 sonbaharından bu yana uluslararası koalisyon güçleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle, ülkede insani durumun her geçen gün kötüleştiği ifade ediliyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...