Antalya Havalimanı'nda tüm zamanların rekoru kırıldı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Antalya Havalimanı'nda tüm zamanların rekoru kırıldı

Ekonomi Haberleri  / AA

DHMİ Antalya Havalimanı Başmüdürü Serdar, 'Bir günde gelen turist ve toplam yolcu sayısında haziran ayları değerlendirildiğinde tüm zamanların rekoru kırıldı'.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Antalya nbsp;Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, bir günde 937 uçağın havalimanına iniş kalkış nbsp;yaptığını belirterek, bunun tüm zamanların rekoru olduğunu bildirdi. nbsp;AA muhabirine açıklamalarda bulunan Serdar, 29 Haziran'da Antalya nbsp;Havalimanı'nda 937 uçağın iniş kalkış yaptığını, 71 bin 745 turistin giriş, 71 nbsp;bin 225 turistin çıkış yaptığını, iç hatta ise 20 bin yolcunun taşındığını nbsp;söyledi. nbsp;Serdar, "29 Haziran'da 937 uçak Antalya Havalimanına iniş kalkış nbsp;yaptı. Bu, tüm zamanların rekoru. Bir günde gelen turist ve toplam yolcu nbsp;sayısında da haziran ayları değerlendirildiğinde tüm zamanların rekoru kırıldı"dedi. nbsp;Serdar, Antalya Havalimanı'nın haziran aylarında 30 günlük trafiğine nbsp;bakıldığında, 2010 yılında 1 milyon 411 bin giriş, 2011 yılında 1 milyon 500 bin, nbsp;2012 yılında ise 1 milyon 521 bin giriş yapıldığını kaydetti. nbsp;Bu yılın haziran ayının bitmesine bir gün olmasına rağmen girişin 1 nbsp;milyon 620 bini bulduğunu vurgulayan Serdar, 6 ayda gelen toplam turist sayısının nbsp;ise 4 milyon 320 bini bulduğunu kaydetti. nbsp;Serdar, "Bir günde gelen turist ve toplam yolcu sayısında da haziran nbsp;ayları değerlendirildiğinde tüm zamanların rekoru kırıldı. Bu yılın 6 ayında nbsp;geçen yıla göre de yüzde 8 artış var. Bu trendin önümüzdeki aylarda devam nbsp;edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...